Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung j5 - komunikat Custom Binary blocked by FAP

(Temat utworzony: 29-04-2019 08:34 PM)
11856 Wyświetlenia
jarekoo
Journeyman
Opcje

Mam problem. Przez dwa lata nie używałem telefonu, ładowałem go co jakiś czas, teraz byłem zmuszony go uruchomić i pojawił się taki komunikat: "Custom Binary blocked by FAP"

Zainstalowałem Smart Swith by zgodnie z sugestią na którymś z forum wgrać aktualizacje systemu i.... kicha... wogóle Smart Swith nie widzi J5 - każe mi podłaczyć kabel mimo że jest podłaczony

Czy jestem w stanie sam sobie z tym poradzić ?

Doprecyzowałem nazwę tematu /RadekK

36 Odpowiedzi
jarekoo
Journeyman
Opcje

Play

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jarekoo  Masz już instukcje na PW 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jarekoo  Czy udało się przywrócić telefon ?

0 Like
jarekoo
Journeyman
Opcje
Nie miałem czasu oddać do serwisu Żadna metoda nie przyniosła efektu Dziękuję wszystkim za pomoc i zaanagazowanie
0 Like
adryjan87
First Poster
Opcje

Witam,

Moj model to tez SM-J500FN
Mam ten sam problem...moglbys mi wyslac tez instrukcje jakim programem moge sprobowac naprawic oprogramowanie?

Smart switch mi z tym telefonem pokazuje unsupported device

Dzieki z gory za pomoc

0 Like
BaQBaQ
Student
Opcje
Zrobiłem wszystko według instrukcji, udało mi się wejść w tryb download, po kilkudziesięciu próbach, odpaliłem odina, ściągnąłem niby oficjalne oprogramowanie do tego modelu, wgrałem do odina pliki AP, BL, CP i CSC, odin przeprowadził instalacje która skończyła się sukcesem, według programu. Odłączyłem telefon po zakończonym procesie i teraz nie reaguje, cegła totalna, jest szansa jeszcze go naprawić ? Jest już stary, ale prawie nie używany i chciałem go podarować starszej osobie, żeby nie musiała kupować nowego smartfona bez wymiennej baterii. Ma ktoś jakieś sugestie, podpowiedzi, co mogło pójść nie tak i jak mogę to teraz odkręcić? Pzdr
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@BaQBaQ  Tylko serwis pozostaje sam nic nie zrobisz.