Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung j5 - komunikat Custom Binary blocked by FAP

(Temat utworzony: 29-04-2019 08:34 PM)
12211 Wyświetlenia
jarekoo
Journeyman
Opcje

Mam problem. Przez dwa lata nie używałem telefonu, ładowałem go co jakiś czas, teraz byłem zmuszony go uruchomić i pojawił się taki komunikat: "Custom Binary blocked by FAP"

Zainstalowałem Smart Swith by zgodnie z sugestią na którymś z forum wgrać aktualizacje systemu i.... kicha... wogóle Smart Swith nie widzi J5 - każe mi podłaczyć kabel mimo że jest podłaczony

Czy jestem w stanie sam sobie z tym poradzić ?

Doprecyzowałem nazwę tematu /RadekK

jarekoo
Journeyman
Opcje
kamil - a jak i gdzie w ten tryb go wprowadzić ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jarekoo, Procedura jest taka sama jak do recovery mode, tylko zamiast przycisku głośności w górę naciskasz przycisk głośności w dół. Sprawdź czy w tym trybie Smart Switch wykryje telefon oraz podaj jaką wartość masz w polu "WARRANTY VOID:".

0 Like
jarekoo
Journeyman
Opcje
zaraz sprawdzę i dam znać
0 Like
jarekoo
Journeyman
Opcje

brak reakcji - ani w Smart Swich ani w komórce - tam ciagle ten sam ekran z wykrzyknikiem

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jarekoo  Spróbuj przytrzymać kombinacje tych przycisków trochę dłużej.

0 Like
jarekoo
Journeyman
Opcje
trzymam i co chwila się wyłącza, włącza z widokiem trójkąta, wyłacza i znów włącza - tak w kółko.
0 Like
jarekoo
Journeyman
Opcje
aż w końcu wszedł w tryb "Initialing system update..." bez żadnej reakcji w smart swith
0 Like
jarekoo
Journeyman
Opcje
Dziękuję wszystkim za pomoc, jutro oddam do serwisu, sam sobie jak widzę nie poradzę.
Dziękuję
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jarekoo jeżeli wchodzi w recovery, to jako druga od góry powinna być opcja uruchomienia bootloadera. Gdy ją wybierzesz, telefon powinien przejść w tryb download mode. A wtedy sprawdzimy jak wygląda flaga knox.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
jarekoo
Journeyman
Opcje

po wykonaniu tego co powiedziałeś sytuacja wygląda tak

Świeci się ekran startowy : Samsung Galaxy J5 a na górze małą czcionką następujęce komunikaty:

Current binary: Custom

System Status: Official

FAP Lock: ON

podłączyłem go do Smart Swith i.... ciągle krzyczy by podłaczyć kabel mimo że jest podłączony

0 Like