Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung galaxy s8 PROBLEM

(Temat utworzony: 02-04-2018 04:16 PM)
16731 Wyświetlenia
ADudkiewicz
First Poster
Opcje

Witam!

Mam mały problem. Jakieś pół roku temu zakupiłam nowego samsunga galaxy s8, wczoraj miałam z nim dosyć przykry incydent. Wyskoczyła mi ikona niskiego poziomu baterii,więc chciałam podłączyć go do ładowania. Niestety telefon sam się wyłączył, wyskoczył tylko napis ,,SAMSUNG''. Podłączony do ładowarki nie reagował na ponowne włączenie. Od wczoraj telefon nie chce się włączyć. Wyczytałam w internecie żeby zrobić restart całkowiny (przycisk od zmniejszania głośniości+przycisk od ekranu blokady), niestety to też nie pomogło. Po kilku kombinacjach przycisków, nie pamiętam jakich zapaliła się czerwona lampka w lewym górnym roku, tak jakby się ładował, ale nadal nie chciał się uruchomić. Lampka po chwili zgasła, i nadal nie mogę uruchomić telefonu. Co mogło się stać? Proszę o pomoc.

0 Like
3 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@ADudkiewicz

Jeżeli przy podłączonym do ładowania telefonie, nie reaguje on na kombinację VOL- oraz POWER, to spróbuj wejść do menu recovery.

Zrobisz to trzymając razem VOL+, POWER oraz BIXBY. Po uruchomieniu menu najpierw wybierz wipe cache partition.

Jeśli to nie pomoże pozostaje hard reset przez wybór opcji wipe data/facrory reset.

W wypadku kiedy nie będziesz mógł uruchomić menu recovery, zgłoś się do najbliższego serwisu.

0 Like
Kryniowski
First Poster
Opcje

Cześć! Ja miałem taki sam problem przed chwilą. Nie działała ani kombinacja VOL+ i Power, ani kombinacja klawiszy recovery, więc postanowiłem go "fałszywie" włączyć. Wciskasz kombinację klawiszy: VOL- Power i Bixby. Wtedy pojawia Ci się menu do wczytywania Custom OS, po czym masz dwie opcje, na VOL+ zgadzasz się na wgranie nieoryginalnego systemu, a na VOL- masz restart telefonu. Mnie pomogło i obyło się bez żadnych serwisów :smiling-face: Pozdrawiam

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kryniowski "Złta łopata" za odkop kwietniowego tematu :winking-face:

Nagana za wprowadzanie w błąd innych w kwestii "download mode". 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like