Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy M21 (Problem)

(Temat utworzony: 11-01-2021 11:54 PM)
12450 Wyświetlenia
kvbaa
Journeyman
Opcje
Witam ostatnio zauważyłem w moim M21 problem... a dokładnie to 2 problemy. Opiszę je poniżej 

1. Telefon sam się wyłącza (około 1-2 razy dziennie) w zupełnie losowych chwilach np. Gdy przeglądam internet, piszę z znajomym albo przeglądam zdjęcia. Telefon wtedy się nie nagrzewa. Sam się wyłącza po czym sam się wlacza

2. Mam wrażenie że bateria trzyma mniej niż zwykle np. W przez noc potrafi mi się zużyc 2% kompletnie nic nie robiąc.

Czym sa spowodowane te problemy? Jak je naprawić? Czy hard reset wystarczy?
Members_dP0BoLy
First Poster
Opcje

Nie wiem czy korzystasz z Facebooka na telefonie, ale jeśli tak to wyczyść sobie pamięć cache Facebooka. Na moim M21 też wystąpił taki problem tylko że mój wyłączał się co parę minut ( i zauważyłem że najczęściej gdy odpalałem Facebooka) i moim przypadku pomogło.

0 Like
megafacet
Explorer
Opcje
Otóż teraz korzystam od ponad 2 lat z Galaxy M21 i bateria nie wytrzymuje prawie całego dnia, wcześniej zadziałało wprowadzenie w tryb głęboki aplikacji a teraz nic nie pomaga, kiedyś miałem telefon z którego korzystał już mój ojciec i był to LG K10 2017, okazuje się że nawet po upadku do wody LG dalej potrafi przytrzymać bez oszczędzania i na ciągłym używaniu ponad 2 dni a mój galaxy całego dnia bez oszczędzania energii nie wytrzyma.
Co się mogło stać że telefon z 2017 roku wytrzymuje lepiej? Poniżej informacje o telefonach obu:
LG K10 2017
2800Amh baterii
Android 8.0.1

Galaxy M21
5000Amh baterii
Android 12

LG używany przez cały dzień prawie bez przerw po końci dnia posiada jeszcze maksymalnie 60% a Samsung przynajmniej 20 lub 18%
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, na początek proponuję wykonać wipe cache partition i repair apps według poradnika

|Poradnik| -> https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

Ostatecznie pozostaje reset do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej
CookieFilix
First Poster
Opcje
Także miałem ten problem ale znalazlem rozwiązanie bo czytając komentarze doszłem do tego że albo płyta główna albo ram się grzeje więc zamiast 4gb ramu przyznałem tylko 2gb ramu i przestał się grzać i wyłączać aby to zrobić musicie wejść w opcje-> wyszukujecie pieleng. Urządzenia i baterii-> ram-> ram plus i zmieniacie z 4gb na 2gb po zatwierdzeniu telefon się ponownie uruchomi i gotowe ( ta czynność może zmniejszyć wydajność telefonu)
Anuluj
Apprentice
Opcje

Hej, mam problem mój sm m21 padł mi podczas przeglądania fb i za nic nie da się go włączyć nie reaguje nawet na ładowarkę, pomoże ktoś? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anuluj  Cześć

Jeżeli telefon nie reaguje na włączanie oraz podłączenie ładowarki to może być usterka sprzętowa. 

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Oj to źle wróży jeśli nie reaguje nawet na ładowarkę. Próbowałeś podłączyć do ładowarki i zostawić na jakiś czas ?

Spróbuj wykonać reset. Musisz przytrzymać klawisze zmniejszania głośności i zasilania przez kilka sekund.

Daj znać czy telefon zareaguje.

Jeśli żadne z powyższych nie przywraca urzadzenia do żywych to awarii mogła ulec płyta główna, albo same ogniwo.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Anuluj
Apprentice
Opcje

Tak myślałem po nim pewnie, ale dzięki za za pomoc

0 Like
Anuluj
Apprentice
Opcje

Próbowałem wszystkiego już i dalej amen

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Pozostaje tylko serwis.

Listę dostępnych serwisów znajdziesz pod tym linkiem :

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.