Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

s7 rozłącza chwile po połączeniu bluetooth z soundbar

(Temat utworzony: 17-06-2018 01:14 PM)
6701 Wyświetlenia
twister503
Journeyman
Opcje

Witam,

jak w temacie posiadam s7 i soundbar hw-m550.

Od razu nakreślam, że problem występuje tylko na moim s7- na a5 i laptopie nie, ale do rzeczy:

przy próbie połączenia przez bluetooth z a5 i laptopa wszystko przebiega książkowo i głośniki pięknie grają. Ale jak próbuję połączyć z s7 to wygląda to tak:

s7 odnajduje soundbar

paruje go

po sparowaniu na lcd soundbara pojawia sie kolejno:

BT Ready

Galaxy S

APP Connected

APP Disconected

BT ready

i przy tym ostatnim rozłącza się bluetooth. Polączenie się nie wznawia.

I tutaj pojawia się pytanie- na pewno jest to wina telefonu i jakiejś aplikacji, ponieważ w trybie bezpiecznym wszystko działa ok. Jak mogę odszukać w Androidzie która to aplikacja sprawia takie problemy? Jakaś dedykowana APK? czy jestem w stanie jakośc sprawdzić grupowo co ma uprawnienia do bluetooth i zarządzania połączeniami? Może da się coś wyczytać z loga BT?

Dodam że próowałem już usuwać parowanie i parować na nowo, restartowałem telefon, usuwałem dane BT, BT test i BT Midi- bez efektu.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Są, nawet dwa... oko i ręka. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

29 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wejdź w ustawienia bluetooth i w zakładce Historia sterowania bluetooth sprawdź jakie aplikacje używają lub używały połączenie bezprzewodowe. Jeżeli tam nic nie znajdziesz, zatrzymuj działanie wszystkich doinstalowanych aplikacji i sprawdź której działanie powoduje takie problemy.
Z informacji zawartych w wielu postach na tym forum, wynika, że jedną z nich jest np. Yanosik.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
twister503
Journeyman
Opcje

Cześć

Sterownik nie pokazuje żadnej aplikacji. 

Czy istnieje jakieś narzędzie które od razu to sprawdzi? Lenistwo przeze mnie przemawia...

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Są, nawet dwa... oko i ręka. :winking-face:

twister503
Journeyman
Opcje
Dzieki jeszcze raz za pomoc. Okazało się że to ROIDMI od xiaomi blokuje połączenie z soundbar- korzystam w samochodzie z ich transmitera s2. PRoblem rozwiązany- temat do zamknięcia.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Super, że winowajca odnaleziony. Myślę, że temat warto pozostawić, być może ktoś będzie miał podobny problem, przeczyta i będzie wiedział jak ukierunkować poszukiwania rozwiązania problemu.

0 Like
Lucy2023
Student
Opcje
Mam problem,odkąd mam ten telefon czyli lipiec 2023,przy włączeniu bluetooth i połączeniu z wieżą chwilę jest połączenie a po włączeniu muzyki na tidal działa może minute i rozlacza całkowicie bluetooth.Czy miał ktoś może podobny problem resetowałam ustawienia i nic to nie dalo.
Dzieje się to tylko z wieżą inne urządzenia są prawidłowo podłączone.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Może to z Bluetooth wieży jest coś nie tak, skoro inne urządzenia normalnie działają?
Lucy2023
Student
Opcje
Myślałam o tym,ale inne telefony podłączone do tej wieży działają bez zarzutu.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A czy odtwarzajac dźwięk przez bluetooth na wieży, to na YouTube też się Pani to dzieje?
0 Like