10-07-2018 06:42 PM
Mój telefon traci Internet z wifi jak i z sieci komórkowych po najnowszej aktualizacji . Ciągle coś rozlancza i nie mogę funkcjonować:( co mam zrobić?
10-07-2018 10:56 PM
@Kasia377 czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Co się rozłącza, kiedy, w jakich warunkach pracuje telefon? Jaki operator, jak z zasięgiem, jaka odległość od BTSa. Wifi, sieć domowa, czy jakaś firmowa? Czy sprawdzałaś zachowanie telefonu w innej sieci wifi?
18-07-2018 08:12 PM
Podczas korzystania z internetu połączenie urywa się z siecią domową a jeśli mam włączone dane komórkowe to jest tak samo .... telefon nie pracuje normalnie bo ciągle znika to połączenie mam sieć w Playu ale to nie ma nic wspólnego z trafieniem Internetu. Przed aktualizacją było wszystko ok.
19-07-2018 01:06 PM
Cześć Kasia377 !
Zresetuj ustawienia sieciowe poprzez Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie -> Resetowanie ustawień sieciowych.
Jeśli powyższa instrukcja nie przyniesie pozytywnego rezultatu warto wyczyścić pamięć cache (wipe cache partition) z poziomu recovery mode, zgodnie z instrukcją na forum:
Wipe Cache Partition i Hard reset - poradnik
Ostateczność to wykonanie kopii zapasowej programem Smart Switch i przywrócenie ustawień fabrycznych w celu przeinstalowania ostatniej aktualizacji systemu Android. Program na PC/Laptop do pobrania tutaj:
Smart Switch - plik instalacyjny