Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S6 Edge + "gubi" kartę sim

(Temat utworzony: 29-11-2017 12:13 PM)
815 Wyświetlenia
Domin7
Student
Opcje

Jak w temacie telefon notorycznie "gubi" kartę sim. Na początku działo się to raz na jakiś czas. Od tygodnia co chwilę wyskakuje mi komunikat "włożono kartę sim, zrestartuj urządzenie" od czasu do czasu "awaria karty sim". Telefon mam od 2 miesięcy i na początku nie było z nim problemów. Karta sim jest ok, sprawdzana na kilku telefonach. Sprawdzałem kilka kart sim, z każdą jest tak samo. Czy to wina czytnika lub oprogramowania?

Screenshot_20171129-120726.pngScreenshot_20171129-120735.png20171129_164324.png

0 Like
8 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Obstawiam gniazdo karty. Telefon nowy czy używka?
Mała podpowiedź na przyszłość. Nie chwal się swoimi IP-kami i numerami fabrycznymi.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Domin7
Student
Opcje

Telefon używany. Wiesz może jaki koszt byłby wymiany gniazda w serwisie? Samo gniazdo nie  jest drogie, znalazłem niby oryginalne za 20zł. 

0 Like
Michal_P
Voyager
Opcje

Cześć @Domin7

Również jestem tego samego zdania, co przedmówca. Test krzyżowy, który wykonałeś jednoznacznie wskazuje na problem sprzętowy z telefonem, a konkretniej właśnie z gniazdem karty SIM. Zachęcam w tym wypadku do wizyty w autoryzowanym serwisie. Nie zapomnij zabrać ze sobą dowódu zakupu i karty gwarancyjnej.

MichałP

Domin7
Student
Opcje

0 Like
Domin7
Student
Opcje

Telefon kupiłem używany, więc nie posiada gwarancji. Bez tego serwis się nie podejmie  czy tylko dodatkowe koszta? 

0 Like
Michal_P
Voyager
Opcje

Cześć 

To że był używany nie oznacza, że nie jest na gwarancji J Sprawdź czy od daty pierwszego zakupu faktycznie minęły 24 miesiące. Jeżeli tak, faktycznie będzie to naprawa odpłatna. Koszt naprawy przedstawi Ci serwis po przeprowadzeniu ekspertyzy sprzętu.

MichałP

0 Like
Domin7
Student
Opcje

Kupiłem go na allegro, telefon był bodajże kupiony w Niemczech i niestety nie mam dowodu zakupu no i pudełko zostało w Niemczech. Dlatego pytam czy jest to konieczne i czy bez tych rzeczy pozostaje tylko nie autoryzowany serwis?

Pozdrawiam. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co do ceny, to ta waha się w granicach 80 PLN. Ale to oferta nieautoryzowanych serwisów.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like