Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S10 lite vs s8

(Temat utworzony: 21-05-2020 12:15 PM)
727 Wyświetlenia
Marcin72
Pathfinder
Opcje

Jakie są Wasze opinie na temat s10 lite? Przechodzić z s8 czy dalej używać? Jedynie co okazuje oznaki zużycia w s8 to bateria. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin72, na początek zapoznaj się i porównaj specyfikację obu telefonów. Napisz również na czym Ci zależy najbardziej to będziemy w stanie odnieść się do tej kwestii. Jeżeli narzekasz wyłącznie na baterię w telefonie Galaxy S8 to można rozważyć wymianę na nową w punkcie serwisowym.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin72, na początek zapoznaj się i porównaj specyfikację obu telefonów. Napisz również na czym Ci zależy najbardziej to będziemy w stanie odnieść się do tej kwestii. Jeżeli narzekasz wyłącznie na baterię w telefonie Galaxy S8 to można rozważyć wymianę na nową w punkcie serwisowym.

itekiti
Apprentice
Opcje
miałem s8, przesiadłem się na s10 lite i ... brakuje mi wybudzania ekranu przesuwając ręką nad ekranem (brak czujnika w s10l), brakuje mi diody powiadomień, która była w S8, ale są aplikacje i teoretycznie da się przyzwyczaić do innych rozwiązań. brakuje mi przycisku home do wybudzania telefonu jaki był w S8, a nie ma w s10 lite. Gniazdka słuchawkowego mi nie brakuje, chociaż szkoda, ze go nie ma w s10 lite. i w s10 lite brakuje mi jeszcze jaśniejszego ekranu w pełnym słońcu, jaki był w S8, bo teraz trochę słabo widać cokolwiek 😞
Poza tym S10 lite jest szybszy od S8, ma lepszy aparat (większą matrycę), ale też brakuje mi w aplikacji aparatu opcji robienia zdjęć w formacie RAW (używam osobnej aplikacji), a to było w S8.
W s10 lite jest fajny aparat szerokokątny, czego nie było w S8, ale nie wiem po jakiego ... wrzucili tam aparat makro... który praktycznie do niczego się nie przydaje.
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@itekiti przyznam, że ciężko jest w niektórych kwestiach porównywać flagowce różnych generacji, zwłaszcza gdy S10 Lite nie ma odpowiednika w serii S8.

Wiele serwisów spekulowało o pojawieniu się wersji 8 Lite, a na ryneg został wypuszczony model Galaxy S Light Luxury Version.

Samsung Galaxy S Light Luxury.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Vitas
Navigator
Opcje

Zacznijmy od tego, że s10 lite to nie flagowiec. Jak ktoś przesiada się z s8 to lepiej wybrać s10 lub s10+ jeśli ktoś woli większy ekran.