Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Który smarfon Samsung Galaxy Serii S zostawić, a który wymienić

(Temat utworzony: 01-12-2023 08:04 AM)
408 Wyświetlenia
mr0czny
Voyager
Opcje
Uwaga listę robiłem według własnych uznań

image

========================================
Smartfony, które powinieneś wymienić
  • Galaxy S1
  • Galaxy S2
  • Galaxy S3
  • Galaxy S4
  • Galaxy S5
  • Galaxy S6
  • Galaxy S7
  • Galaxy S8
  • Galaxy S9
Otóż dlaczego?
Te modele już mają kilka lat za sobą wiążę się to ze sobą, że ma stare oprogramowanie, zabezpieczenia systemu, brak wsparcia od strony samsunga.
Smartfony, które możesz wymienić ale nie musisz
  • Galaxy S10
  • Galaxy S20
  • Galaxy S21
Modele tych telefonów na rok 2023, można jeszcze bez problemu używać. Model Galaxy S10 jak i S20 mają zabezpieczenia dosyć świeże.
Smartfony, których nie musisz wymieniać
  • Galaxy S22
  • Galaxy S23
  • Galaxy S24
Modele S21, S22, S23 chyba każdy wie, że te telefony są najnowsze. Dostają auktulizacje i mają najnowsze zabezpieczenia knox.
5 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Myślę, że to zależy. Oczywiście te pierwsze Eski do S9 bym wymieniał pod kątem Bezpieczeństwa, ale trudno tutaj mówić, o tym, że ktoś musi zmienić. Wiem o co ci tutaj chodziło, ale osoby, które mają mniejszą ilość pieniędzy i wiążą koniec z końcem, mogą poczuć się niekomfortowo bo nie stać ich np. Na takową wymianę. Inni zaś mogą poczuć się jakby już się chciało na nich wymusić zmianę. Z drugiej strony każdy smartfon ma inny czas swojego życia. Jednemu S21 już teraz umiera, a drugiemu S10 jeszcze żyje. Jak na moje, to ta lista spełnia jedynie jakiekolwiek wymagania w przypadku poprawek bezpieczeństwa, ale zabrakło niestety takowego opisu 🤔
EljipNew
Pioneer
Opcje
Lub osoby które przyzwyczaiły się do funkcji np. Duża ilość gestów galaxy s4, skaner tęczówki galaxy s8-S9 lub wbudowany pulsometr s5-s10
I ciężko będzie się im odzwyczaić
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, domyślam się o co chodzi w tej liście, ale uważam, że jest za mało treściwa i nie wszyscy będą wiedzieli jak rozumieć post.
Może byś dodał jakiś tekst? 🤔🤷
mr0czny
Voyager
Opcje
Ciutkę poprawiłem
mr0czny
Voyager
Opcje
Coś dodałem :smiling-face: