Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Przerywające słowa podczas rozmowy telefonicznej

(Temat utworzony: 11-04-2022 06:08 PM)
2323 Wyświetlenia
Kapisz0n
Apprentice
Opcje
Witam 
Od kilkunastu dni podczas rozmowy telefonicznej rozmówcy zwracają uwagę na fakt ,iż moje wypowiadane słowa są ucinane np dzi..bry zamiast dzień dobry .Ustawienia fabryczne nie pomogły, zmiana sieci z LTE na 3G również. W przypadku uruchomienia trybu głośnomówiącego albo rozmowy przez słuchawki problem nie wstępuje. Sporadycznie mikrofon zarejestruje całe zdania . Rozmowa nagrywana przez dyktafon jest bez jakichkolwiek zakłóceń .Moc sygnalu jaka wskazuje urządzenie to w sieci 3G 68 dbm ,a na LTE 87-105. Wymiana karty sim na nową nie wniosła żadnej zmiany niestety .Proszę o pomoc.
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kapisz0n
Apprentice
Opcje
Sprawa rozwiązana. Zamieniłem operatora na innego i problem zniknął. Wszystko wróciło do normy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Kapisz0n Witam. A czy masz włączone VoLTE? Jeśli tak to wyłącz I zobacz wtedy. Ustawienia - Połączenia - Sieci komórkowe - Połączenia VoLTE.Screenshot_20220411-183126_Settings_2429_1649694686.jpgScreenshot_20220411-183129_Settings_2430_1649694689.jpgScreenshot_20220411-183119_Call settings_2428_1649694679.jpg
Kapisz0n
Apprentice
Opcje
Wykonałem, dodam jeszcze że jedni słyszą mnie normalnie a niektórzy mówią że słowa są urywane .Infolinia samsung twierdzi że spr,et trzeba oddać do serwisu. Zresetowałem razem z nimi ustawienia aplikacji "telefon". Niestety nie pomogło.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Przez VoLTE potrafią dziać się takie cuda ponieważ połączenie jest wykonywane prze LTE. Sprawdź sobie czy teraz też ci bedzie tak zrywać połączenia.
DecaVip20
Pathfinder
Opcje
A jaki model?
0 Like
Kapisz0n
Apprentice
Opcje
S10e
DecaVip20
Pathfinder
Opcje
Ok
0 Like
Rozwiązanie
Kapisz0n
Apprentice
Opcje
Sprawa rozwiązana. Zamieniłem operatora na innego i problem zniknął. Wszystko wróciło do normy.