18-08-2021 05:09 PM
Cześć wszystkim, jestem nowy na forum pisze tutaj gdyż liczę na znalezienie jakiejkolwiek odpowiedzi na moje pytania.. Telefon mam od tygodnia, od początku zauważyłem problem telefonu z utrzymaniem pamieci ram lub nawet ogólnie pamięci.. po dokonaniu pełnego formatu telefonu oprócz zainstalowanych aplikacji systemowych, pobrałem 5 własnych potrzebnych aplikacji IKO, Facebook Lite, mPay, Galaxy Wearable oraz grę Elvenar pamięć była zapełniona na poziomie 6GB - celowo zostawiłem 2GB pamięci aby upewnić się, czy to zniknie, po kilku godzinach pamięć zapełniła się w całości oraz pojawiły się komunikaty o zapelnieniu pamięci. Zrobilem ponowne przywrocenie ustawień fabrycznych, pobrałem te same aplikacje, pamięć się zapełniła na poziomie 6,63GB i obawiam się, że znowu zapełni się w całości. Podejrzewam, że powodem samozapelnienia się pamięci są pliki systemowe.. tylko czy jest to możliwe aby zajęły 2GB? Czy ktoś się z tym spotkał?
19-08-2021 01:48 PM
Wszystkie aplikacje, które są w telefonie co jakiś czas się aktualizują. dlatego pobrane aktualizacje mogą zajmować wiecej pamięci w telefonie.