Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z głośnością mikrofonem s8

(Temat utworzony: 26-03-2018 03:00 PM)
95020 Wyświetlenia
TheBricktop
Apprentice
Opcje

Mikrofon główny  w nowym Sgs8 zniekształca mowę, dźwięk jest zbyt cicho, w trybie głośno mówiącym wszystko jest ok. Wi fi call jest wyłączone, 4g i bluetooth także.  Szukam ustawień noise cancelling Ale nie mogę znaleźć. 

Proszę o pomoc .

37 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A możesz napisać skąd takie wnioski? Możesz napisać jak to ustaliłeś?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
TheBricktop
Apprentice
Opcje

Ktoś gdzieś napisał na amerykańskim forum że agresywny noise cancelling zgniata i gliczuje dźwięk z głównego mikrofonu i jego wyłączenie dało pozytywny efekt. Przedmuchiwanie sprężonym powietrzem nie dało efektu. Dyktafon nagrywa dźwięk ok tylko jakby pozbawiony mid i low, oraz przyciszony . Zależy też czy w tle są lub nie ma dźwięków. Czasem dźwięk jest ok a czasem zupełnie nieczytelny. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Doświadczyłeś tego, czy napisałeś na podstawie informacji zawartych w sieci?
Bo dla mnie, to dość dziwne oceniac jakość mikrofonu na podstawie nagrań z dyktafonu, które z założenia mają długie. A naczym zyskujemy długość? Na jakości.Obcinamy górę i dół, zostawiamy środek, czyli pasmo mówione i mamy wystarczającą jakość do nagrań głosu a za to zyskyjemu na długości.
Ponadto wystarczy spojrzeć na ustawienia jakosci. Średnia to zaledwie 128 kbps, czyli ledwo slyszalne stereo. Ludzie w takiej jakości mają zmagazynowane mp3, rakich słuchają i nie narzekają. To tak w dużym skrócie.
Oczywiście wszystko ograniczone softowo na potrzeby dyktafonu i nijak się ma do jakości rozmów.
Mam jeszcze w domu S8+ i gdy żona do mnie z niego dzwoni nie słyszę żadnego spatky jakości rozmów.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
TheBricktop
Apprentice
Opcje

Dzwoniłem sam do siebie na domowy, mikrofon podstawowy miał zniekształcony i cichy dźwięk, na głośno mówiącym wszystko jest ok .

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@TheBricktop

Spróbuj z dialera wpisać kod *#0283#.

Wybierz pierwszą opcję - Start: RCV_1stMic i przyłóż telefon do ucha. Zacznij mówić, powinieneś słyszeć po chwili własny głos. Sprawdź, czy tutaj też słyszysz zniekształcenia.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
seenick
First Poster
Opcje

czesc. u mnie w rocznym s8 glosnik w trybie rozmowy z enia na dzien stal sie o polowe cichszy.  w trybie glosnomowiacym wszystko jest ok . moze macie jakies sugestie co i jak sprawdzic ?

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@seenick
Sprawdź przez kod serwisowy *#0*# > Receiver

Jeżeli tutaj będzie też o połowę ciszej - jest to problem z głośnikiem i konieczna jest wizyta w serwisie.

Jeżeli będzie w porządku - problem softowy i prawdopodobnie wystarczy reset telefonu do ustawień fabrycznych.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Jan022
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem w S8+, rozmówca bardzo słabo mnie słyszy, na głośnomówiącym jest ok. Jak temu zaradzić? Updated softu? Przywrocenie ustawień fabrycznych? Czy gdzieś da się wyłączyć redukcję  szumów?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jan022A sprawdzałeś tego kodu ?

0 Like