Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[PORADNIK] Dlaczego głośnik w telefonie przerywa i trzeszczy

(Temat utworzony: 07-12-2023 06:10 PM)
7171 Wyświetlenia
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam. Zastanawiacie się Państwo, dlaczego w przypadku, kiedy mamy telefon wodoszczelny, mogą nam trzeszczeć i przerywać głośniki podczas rozmowy, czy słuchania muzyki? Dziś odpowiem Państwu na to pytanie.

image
Telefony wodoszczelne mają otwór odpowietrzający(wentylacyjny) w pobliżu obiektywu aparatu lub na dole obok złącza ładowania. Taki otwór służy do regulowania ciśnienie powietrza wewnątrz telefonu. Jeśli podczas wykonywania lub odbierania połączeń telefonicznych, albo korzystania z głośnika, dźwięk jest niewyraźny, cichy, trzeszczy lub przerywa, może to oznaczać, że coś blokuje otwór wentylacyjny. Może to być woda, jeśli zamoczyliśmy telefon, lub po prostu dostał się tam jakiś paproch. 

Jak w łatwy sposób to sprawdzić? Wystarczy, że wyciągniemy tackę od karty SIM a telefon nam się odpowietrzy i dźwięk z głośników będzie działał już prawidłowo. Po wyczyszczeniu tego otworu przepływ powietrza będzie już prawidłowy i będziemy mogli ponownie cieszyć się wzorowym działaniem naszych głośników.

image
Mam nadzieję, że po tym krótkim poradniku nie będziecie się Państwo aż tak obawiać, że w nowym telefonie mogły nagle uszkodzić się głośniki. Pozdrawiam.
21 Odpowiedzi
kaaya
Navigator
Opcje
I znowu przydatny poradnik dziękuję bardzo Panu za te poradniki pozdrawiam serdecznie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dziękuję za zainteresowanie się nim. Pozdrawiam🙂
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  Przydatny poradnik :smiling-face:

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam🙂
0 Like
TECHMAN7
Navigator
Opcje
Doskonały pomysł z takim poradnikiem,mógłby być cykliczny na pewno będzie zainteresowanie👏
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dziękuję za zainteresowanie poradnikiem i opinię. Mimo braku zbytnio czasu z powodu serwisu, postaram się wrzucić jakieś ciekawostki o których użytkownicy mogą nie wiedzieć do końca. Pozdrawiam 🙂
0 Like
ajcha
First Poster
Opcje
Niestety, nie pomoglo
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Można bardziej powiedzieć w czym jest problem? Jeśli mamy uszkoczony głośnik, to wtedy już tylko wymiana nam pozostaje.
0 Like
ajcha
First Poster
Opcje
Miałam podłączone słuchawki za pomocą Bluetooth,.po ich rozłączeniu dxwiek w telefonie bardzo się pogorszył, próbowałam już ww sposobu, a wcześniej resetowanie telefonu, odłączanie słuchawek, wyłączanie Bluetooth i niestety dzwiek nadal mizerny, a dodam, że wcześniej byłam z niego zadowolona, przez słuchawki dzwiek super, nie wiem czy to słuchawki spowodowały jakieś problemy, czy to zbieg okoliczności
0 Like