Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Po aktualizacji galaxy s7 nie włącz się

(Temat utworzony: 08-05-2018 01:51 AM)
3552 Wyświetlenia
magik_kapela
Apprentice
Opcje

Po dzisiejszej aktualizacji oprogramowania około 64 mb. Telefon się zrestartował a po ponownym włączeniu i wpisaniu PIN-u od odszyfrowania tel. kuteczka na ekranie się otworzyła i 5 godzin kręcą się paseczki, plus raz ma jakiś czas włączało sie podświetlenie klawiszy.

0 Like
14 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdź, czy telefon wchodzi w tryb recovery lub download mode?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
magik_kapela
Apprentice
Opcje

Musiałem przywrócić ustawienia fabryczne, potem przywrócić wszystkie programy i aplikacj. Nie polecam tej aktualizacji. Niestety nie wiem Jak namierzyć jej numer.

0 Like
slawekro
Student
Opcje

Cześć

Mam to samo . Kręci się kłódka i nic dalej. Telefon gorący i nic dalej. Wchodzi i pokazuje reboot i nawet po tym resecie nie odpala. Jakieś podpowiedzi proszę??

0 Like
magik_kapela
Apprentice
Opcje

Jak pisałem przywrócenie ustawień fabrycznych. Przy uruchomieniu 3 magiczne guziczki a nastepnie czyszczenie do zera i przywracanie z kopii zapasowej.

Nie znalazłem innego rozwiązania a potrzebowalem tel. 

Ale nie jestem ekspertem.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@slawekro
Zanim zresetujesz telefon do fabryki, sprawdź kombinację VOL UP + Home + Power i wipe cache partition.
Co do wersji w aktualizacji, czy to XEO, czy jakiś brand operatorski? Wtedy ustalimy jej oznaczenie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
slawekro
Student
Opcje
Ostatnia aktualizacja która była 2 dni temu. Informacja w telefonie o najnowsze j wersji i zmiana z nugat na coś tam chyba? Nie znam się wybitnie. Aparat kupiony w salonie i bez żadnych kombinacji. Tylko zdjalem z niego simlocka ale działał dobrze do wczoraj. I strasznie grzeje się bateria.
0 Like
slawekro
Student
Opcje
Zrobiłem kombinacje pojawił się ludzik android i coś się próbowało zainstalować a chwilkę potem ludzik leży i info że jakiś problem. Pisze tak chaotycznie bo nie mam tego telefonu w ręku dopiero wieczorem. Więc jeśli to nie problem dla Ciebie to czy mógłbyś podzielić się informacja wieczorem a ja może napiszę konkretne komunikaty z telefonu. Może być?
0 Like
magik_kapela
Apprentice
Opcje
Mój to XEO
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@slawekro - poćwiczymy jak będziesz miał telefon w ręce.

@magik_kapela - jeżeli to XEO, to dla S7 będzie to wersja: 

G930FXXS2DRDI/G930FXEO2DRB6/G930FXXU2DRB6/G930FXXS2DRDI 

a dla S7 Edge: G935FXXS2DRDI/G935FXEO2DRB6/G935FXXU2DRB6/G935FXXS2DRDI

Czyli te wersje powodują problemy z telefonem po aktualizacji.

Proponuję zgłościć to przez Samsung Members.

0 Like