27-08-2020 11:55 AM
Witam, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Aktualnie używam Galaxy Note 10+. Mam jednak stary Note 8. Chciałbym aby Note 8 służył jako telefon awaryjny. Przeniosłem co się dało z 10+ na 8, ale chyba cos sknociłem, bo teraz nie mogę odblokować ekranu w Note 8. Telefon żąda kodu PIN do jakiejkolwiek czynności - wejścia w tryb awaryjny, a nawet wyłączenia. Przełożyłem kartę sIM z 10+ do 8 ale też nie pomogło. Rzecz w tym że nie ustalałem żadnego PINudo odblokowaia telefonu. Telefon odblokowywałem zawsze przez otwarcie etui LED View.
Czy jest to już cegła czy da się jeszcze coś zrobić?
Pozdrawiam - Zygmunt
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
27-08-2020 03:04 PM
Udało się !!!. Poprzez zalogowanie się na konto Google telefon został poprawnie zlokalizowany i po połączeniu z Internetem mogłem wymazać wszelkie dane, telefon się restartował i mogę od nowa wszystko zainstalować jak trzeba. Zrobiłem backup na chmurze Samsunga, więc mogę wszystko odtworzyć.
Bardzo dziękuję za pomoc. @vdsl2 Jesteś Wielki. Jeszcze raz dziękuję
27-08-2020 12:03 PM — edytowano 27-08-2020 12:27 PM
@Zyg Jeśli chodzi o PIN ekranu zobacz tu https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/co-zrobi%C4%87-gdy-zapomn%C4%99-wzoru-odblo...
Chyba że chodzi Ci o PIN do karty SIM ?
27-08-2020 01:03 PM
W Note 8 nie ma karty SIM, nie mogę więc stosować FindMyPhone. Ale zdumiewa mnie to, że do blokowania telefonu żadnego PIN nie ustalałem
27-08-2020 01:15 PM
Pozostaje Ci zrobienie Hard resetu https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...
27-08-2020 01:16 PM
Zresztą nawet jak przełożyłem do Note8 kartę SIM z Note10+ to też pyta o PIN a FindMyPhone mówi że tą usługa jest wyłączona
27-08-2020 01:34 PM
@Zyg Nie bardzo cię rozumiem ? Czy jak nie masz, włożonej kart SIM też pyta się o PIN ?
27-08-2020 01:48 PM
Niestety nie działa żaden z opisanych sposobów hard resetu. Przede wszystkim nie mogę wyłączyć telefonu, bo wcześniej pyta o nieszczęsny PIN. Nie pomaga też żadna z podanych kombinacji klawiszy. Mówi też że klawisz Bixby nie jest skonfigurowany. Denerwujące jest to że cokolwiek próbuję zrobić, to pyta o PIN. Nawet wyłączyć telefonu nie mogę. Z nostalgią wspominam czasy, kiedy można była wyjąć baterię z telefonu.
27-08-2020 01:50 PM
Tak. I to mnie dziwi, bo żadnego PINu nie ustalałem
27-08-2020 02:01 PM
Jest możliwość wyłączenia telefonu nawet gdy nie jest wprowadzony PIN wystarczy dłużej przytrzymać klawisz zasilania
Specjalnie dla ciebie założyłem PIN do ekranu
27-08-2020 02:03 PM
@Zyg, Wykonaj soft reset urządzenia poprzez przytrzymanie przycisku zasilania oraz głośności w dół, a następnie, zanim telefon się włączy ponownie przytrzymaj przyciski odpowiedzialne za wejście w recovery menu. Powinno się udać, ale musisz wykonać to dosyć szybko.