10-01-2019 12:22 PM
Witam, od miesiąca posiadam nowo zakupionego sasmungs Galaxy s7 z aktualizacją androida do 8.0 oreo ( wszystkie aktualizacje nastąpiły automatycznie po pierwszym uruchomieniu) już w pierwszych dniach mocno się grzał przy najmniejszej pracy związanej z Internetem, a bateria potrafiła się rozładować w 2h, telefon został wyslany do reklamacji i wrócił z odmową, stwierdzono brak problemów i faktycznie od tamtej pory żadnych problemów z telefonem nie było, ale teraz od kilku dni telefon znów się grzeje i to od strony procesora. A bateria przy korzystaniu z Internetu bardzo szybko spada i to przy bardzo niewielkim jego użyciu tj. Czytanie jednego artykułu w przeglądarce, przeglądanie mejli itd. I tak o to procenty lecą co parę minut! Telefon cały czas pracuje na średnim użyciu energii ( uruchomiony tryb oszczędzania), powyłączane są różno energochłonne aplikacje i funkcje, nawet lokalizacja, zapisywanie w chmurze, działanie w tle itd. Ale telefon zachowuje się tak, jakbym pracowała na pełnych obrotach! Reset telefonu nic nie pomógł, boję się w pełni korzystać na nim z Internetu, to znaczy oglądać filmy, grać w gry, bo boję się, że nie dotrwa mi do południa. Problem z bateria nie występuje przy nie korzystaniu z Internetu. Co może być powodem? Czy mogę prosić o wymianę telefonu lub naprawę?
10-01-2019 12:31 PM
@paula55kPrzyczyn może być wiele między innymi problem z kartą pamieci jak taką posiadasz w telefonie? Jeśli chcesz wymiany telefonu to musi być przynajmniej 3 naprawy wtedy otrzymasz nowy telefon.
10-01-2019 12:50 PM
@paula55k, czy po resetowaniu telefonu przywracałaś kopię zapasową? Jeżeli tak to wykonaj resetowanie raz jeszcze, ale tym razem nie przywracaj kopii. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli przywracanie ustawień fabrycznych nie pomaga to niestety czeka Cię kolejna wizyta w serwisie.
10-01-2019 01:21 PM
@paula55k napisał(a):Problem z bateria nie występuje przy nie korzystaniu z Internetu. Co może być powodem? Czy mogę prosić o wymianę telefonu lub naprawę?
Używasz Wi-Fi, czy danych komórkowych ?
10-01-2019 01:42 PM
Zarówno przy wifi jak LTE sytuacja jest taka sama
10-01-2019 01:44 PM
Tak, posiadam kartę pamięci, ale gdy ja wyjęłam, było tak samo
10-01-2019 06:21 PM
@nismo zrobiłam tak jak mówiłeś, wcześniej wyjęłam też kartę SD, dalej to samo i chyba nawet gorzej, bo zauważyłam, że nawet korzystając z aplikacji, które nie wymagają dostępu do sieci bateria również spada 1% co 3-4minuty, jednak telefon grzeje się tylko w przypadku używania internetu , jutro na pewno przejdę się do serwisu
10-01-2019 08:13 PM
@paula55k, jeżeli masz możliwość to podjedź do serwisu i pokaż pracownikowi na czym polega problem. Serwisant odpowiednio opisze zgłoszenie i szanse na naprawienie telefonu powinny wzrosnąć
10-01-2019 08:29 PM
Tak właśnie zamierzam, ale boję się, że znów mnie odeślą z kwitkiem :')
10-01-2019 10:14 PM
@paula55k, dlatego zasugerowałem żeby fizycznie pokazać problemy z telefonem pracownikowi serwisu.