28-03-2019 08:22 PM
Mam sparowany zegarek z iphonem. Wszytsko działa bez zarzutu poza wysyłaniem SMS z poziomu zegarka. Klikam „wyślij” i pojawia się komunikat że nie ma takiej możliwości. Więcej może czemu tak jest?
28-03-2019 08:59 PM
@JurPol, niestety zegarek posiada pewne ograniczenia w przypadku połączenia z telefonami iPhone. Listę ograniczeń znajdziesz na tej stronie. Jeden z punktów dotyczy braku możliwości odpisywania na wiadomości SMS.
18-07-2019 08:15 PM
To przekręt. Zegarek wysyłał smsy i bez iphone. Można było odpisać lub stworzyć nową wiadomość i wysłać. Teraz jest to niemożliwe. Nie znam polityki Samsunga ale to co robią dyskwalifikuje ich produkt galaxy watch i najchętniej odsprzedał bym go aby kupić coś może z mniej stabilnym systemem ale nie ograniczającym sam zegarek jako produkt niezależny od smartfona.
23-07-2019 09:53 PM
Zrób tak jak w tym opisie poniżej. Wcześniej Upgrade tak żebyś miał wszystko w chmurze na koncie Samsunga. U mnie zadziałało i ponownie mogę odbierać i wysyłać smsy.:
Po tym, jak ja (ponieważ nikt nie zgłosił się tutaj z podpowiedzią) nie myślał już, że to naprawdę nie działa, z Galaxy Watch LTE w trybie autonomicznym do wysłania wiadomości tekstowej, ponownie podniosłem problem w innym bieżniku i tam po miesiącu prób i błędów zdobądź kluczową wskazówkę.
Na wypadek, gdyby ktoś inny miał ten problem (wydaje się, że zdarza się to tylko przy użyciu o2-Multi-Sim, przynajmniej nie przeczytałem niczego podobnego od innych użytkowników).
Wykonałem następujące kroki
• Zresetuj zegarek, ale nie usuwaj profilu eSim
• Aplikacja Galaxy Wearable, w tym Galaxy Watch Plugin, odinstalowała usługę Samsung Accessory Service
• Karta SIM usunięta z telefonu komórkowego
• Ponowna instalacja aplikacji Galaxy Wearable
• Oglądaj uruchamianie LTE i łącz się z telefonem komórkowym za pomocą aplikacji do noszenia
Następnie włożyłem kartę SIM z powrotem do telefonu komórkowego i wysłałem telefon komórkowy do trybu samolotowego na próbę i wysłałem testowy SMS z zegarka (samodzielny) - który działał.
Podziękowania dla użytkownika @ watchlte48, który dał mi kluczową wskazówkę, aby usunąć kartę SIM z telefonu podczas parowania.
23-07-2019 09:54 PM
29-11-2019 10:33 PM
29-11-2019 11:35 PM
@Karina44 czy zastosowałaś metodę opisaną w poprzednich postach?
29-11-2019 11:54 PM
Jeszcze nie, miałam nadzieje, że jest jakiś prostszy sposób, bo dla blondynki (pomimo, że farbowanej) posługującej się smartwatchem pierwszy dzień to trochę czarna magia 😞
30-11-2019 01:34 AM
Niestety, pomimo przejścia całej procedury - nic się nie zmieniło 😞
30-11-2019 08:39 AM
@Karina44 a napisz proszę, masz wersję LTE, czy zwykłą BT?