Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

J5 problem z wifi calling

(Temat utworzony: 26-08-2018 08:53 AM)
6787 Wyświetlenia

Też mam ten problem

KamilZamojski
First Poster
Opcje

Po ostatniej aktualizacji funkcja wifi calling przestało działać, będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi powie jak to naprawić.

0 Like
20 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Co oznacza przestało działać. Napisz coś więcej.

Dodatkowo napisz, soft open, czy brandowany? SIM i usługi którego operatora. To wszystko ma znaczenie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Kamildb5
Explorer
Opcje

Witam, na samsungu j5 2017 android 8.0, Soft niebrendowany,  nie ma wifi calling. Czy nie w każdym sofcie musi być? Nie ma po prostu żadnej opcji, aby to załączyć.. 

Na telefonie a5 2016 Też nie ma tej opcji (android 7.0 niebrandowany). 

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Kamildb5

Sprawdziłem na J5 2017 i ta funkcja jak najbardziej jest dostępna (w moim przypadku karta z Orange). :winking-face:

Aplikacja Telefon > Ustawienia > Połączenia przez sieć WiFi.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Kamildb5
Explorer
Opcje

Niestety nie ma takiej opcji.

0 Like
D_Rammer
Journeyman
Opcje

@Kamildb5

A telefon gdzie kupiony? Jesli nie jest z polskiej dystrybucji, to tej funkcji moze nie byc.

0 Like
Kamildb5
Explorer
Opcje

Zostały kupione w polskim sklepie. Jeden w Play i jest czysty Soft instalowany w serwisie, a taki sam model i dane telefonu ma mój kolega, lecz Soft T-mobile i ma tą opcję.

Na j5 (Mam dwie) na sofcie Orange ma taką opcję, a na sofcie z sammobile nie ma żadnej takiej opcji.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Polski sklep nie oznacza wcale polskiej dystrybucji. Empik np. ciągnie z Niemiec.
Co to za serwis jak instaluje soft pobierany z sieci?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Taduesz
Apprentice
Opcje

Mam ten sam problem ale dotyczy on tylko sieci NJU nie działa wifi caling oraz Hd voice. Po włożeniu karty Orange bez zmiany ustawień telefonu wszystko działa jak powinno. Widać ostatnia aktualizacja wyłaczyła dizłanie wifi caling oraz hd voice conajmniej w sieci NJU. Żałuje, że wykonałem aktualizację..... 

0 Like
Taduesz
Apprentice
Opcje
Wgraj Odinem wszystkie 5 plików z softu z sammobile i opcja się pojawi. Inna sprawa, że w nju nie działa.