Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można przejść konfiguracji S7

(Temat utworzony: 25-09-2019 02:08 PM)
4922 Wyświetlenia
Xenteer
Apprentice
Opcje

Witam.

Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych bo po aktualizacji Samsung Galaxy S7 przestał praktycznie działać. Po resecie telefon nie chce przejść konfiguracji. Wyjalem SIM i nawet z brakiem sieci nie chce przejść bo muszę sie zalogować do Google tylko nie chce przejść tej aktualizacji. Spróbowałem Hard resrtu ale też nic nie pomogło. Co robić? Proszę o pomoc. IMG_20190925_130337.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Xenteer tak jak napisałem wcześniej, wylogowanie z konta google może trwać nawet do 24 godzin.

Można wykonać jeszcze reinstalację naprawczą systemy w telefonie, ale niestety z uwagi na oficjalność forum, nikt w temacie nie poda Ci tej procedury, z uwagi na jej niezgodność z gwarancją i polityką firmy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Xenteer
Apprentice
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Xenteer tak jak napisałem wcześniej, wylogowanie z konta google może trwać nawet do 24 godzin.

Można wykonać jeszcze reinstalację naprawczą systemy w telefonie, ale niestety z uwagi na oficjalność forum, nikt w temacie nie poda Ci tej procedury, z uwagi na jej niezgodność z gwarancją i polityką firmy.

Ok. Jak cos dodałem dwa screeny z recovery na wcześniejszej stronie tematu. Poczekam zobaczę. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Xenteer gdy wchodzisz w recovery musisz poczekać, aż wyświetli się odpowiednie menu po którym poruszasz się przyciskami głośności a opcje wybierasz i zatwierdzasz przyciskiem power.

Trzeba wybrać opcję Wipe data/factory reset i ją zatwierdzić. Inaczej nie wykonasz czyszczenia.

W chwili obecnej nie mam jak wstawić grafiki, poniewaz przekroczyłem limit. Może ktoś z kolegów doda grafikę z menu recovery?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72@Xenteer, poniżej zrzut ekranu z widoczną opcją Wipe data/factory reset.

recovery.jpg

Xenteer
Apprentice
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Xenteer gdy wchodzisz w recovery musisz poczekać, aż wyświetli się odpowiednie menu po którym poruszasz się przyciskami głośności a opcje wybierasz i zatwierdzasz przyciskiem power.

Trzeba wybrać opcję Wipe data/factory reset i ją zatwierdzić. Inaczej nie wykonasz czyszczenia.

W chwili obecnej nie mam jak wstawić grafiki, poniewaz przekroczyłem limit. Może ktoś z kolegów doda grafikę z menu recovery?

Bez problemu to zrobiłem nie trzeba :). Dodałem tylko że nie znalazlo jakby żadnej aktualizacji a przecież na tym sie wiesza. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Xenteer a czy przypadkiem, przed tym zabiegiem nie miałeś na telefonie jakiegoś customa?

0 Like
Xenteer
Apprentice
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Xenteer a czy przypadkiem, przed tym zabiegiem nie miałeś na telefonie jakiegoś customa?

Nope, ten telefon od nowości nie był przez nikogo innego używany :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Musisz zatem odczekać jakiś czas aż google przetrawi informacje o odłączeniu telefonu od konta.

Możesz próbować po północy, ale może to potrwać i dłużej. 😞

0 Like
Xenteer
Apprentice
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

Musisz zatem odczekać jakiś czas aż google przetrawi informacje o odłączeniu telefonu od konta.

Możesz próbować po północy, ale może to potrwać i dłużej. 😞

Witaj

Minęły 24h i nadal pokazuje info o koncie Google. Da sie jakoś to zrobić? :/. Była aktualizacja i nagle tel rip 😕 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Xenteer obawiam się, że bez reinstalacji systemu nie pójdzie.

0 Like