25-09-2019 02:08 PM
Witam.
Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych bo po aktualizacji Samsung Galaxy S7 przestał praktycznie działać. Po resecie telefon nie chce przejść konfiguracji. Wyjalem SIM i nawet z brakiem sieci nie chce przejść bo muszę sie zalogować do Google tylko nie chce przejść tej aktualizacji. Spróbowałem Hard resrtu ale też nic nie pomogło. Co robić? Proszę o pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
25-09-2019 06:44 PM
@Xenteer tak jak napisałem wcześniej, wylogowanie z konta google może trwać nawet do 24 godzin.
Można wykonać jeszcze reinstalację naprawczą systemy w telefonie, ale niestety z uwagi na oficjalność forum, nikt w temacie nie poda Ci tej procedury, z uwagi na jej niezgodność z gwarancją i polityką firmy.
25-09-2019 06:46 PM
@Szewcu72 napisał(a):@Xenteer tak jak napisałem wcześniej, wylogowanie z konta google może trwać nawet do 24 godzin.
Można wykonać jeszcze reinstalację naprawczą systemy w telefonie, ale niestety z uwagi na oficjalność forum, nikt w temacie nie poda Ci tej procedury, z uwagi na jej niezgodność z gwarancją i polityką firmy.
Ok. Jak cos dodałem dwa screeny z recovery na wcześniejszej stronie tematu. Poczekam zobaczę.
25-09-2019 06:56 PM
@Xenteer gdy wchodzisz w recovery musisz poczekać, aż wyświetli się odpowiednie menu po którym poruszasz się przyciskami głośności a opcje wybierasz i zatwierdzasz przyciskiem power.
Trzeba wybrać opcję Wipe data/factory reset i ją zatwierdzić. Inaczej nie wykonasz czyszczenia.
W chwili obecnej nie mam jak wstawić grafiki, poniewaz przekroczyłem limit. Może ktoś z kolegów doda grafikę z menu recovery?
25-09-2019 07:00 PM
25-09-2019 07:01 PM
@Szewcu72 napisał(a):@Xenteer gdy wchodzisz w recovery musisz poczekać, aż wyświetli się odpowiednie menu po którym poruszasz się przyciskami głośności a opcje wybierasz i zatwierdzasz przyciskiem power.
Trzeba wybrać opcję Wipe data/factory reset i ją zatwierdzić. Inaczej nie wykonasz czyszczenia.
W chwili obecnej nie mam jak wstawić grafiki, poniewaz przekroczyłem limit. Może ktoś z kolegów doda grafikę z menu recovery?
Bez problemu to zrobiłem nie trzeba :). Dodałem tylko że nie znalazlo jakby żadnej aktualizacji a przecież na tym sie wiesza.
25-09-2019 07:03 PM
@Xenteer a czy przypadkiem, przed tym zabiegiem nie miałeś na telefonie jakiegoś customa?
25-09-2019 07:05 PM
25-09-2019 07:08 PM
Musisz zatem odczekać jakiś czas aż google przetrawi informacje o odłączeniu telefonu od konta.
Możesz próbować po północy, ale może to potrwać i dłużej. 😞
26-09-2019 06:22 PM
@Szewcu72 napisał(a):Musisz zatem odczekać jakiś czas aż google przetrawi informacje o odłączeniu telefonu od konta.
Możesz próbować po północy, ale może to potrwać i dłużej. 😞
Witaj
Minęły 24h i nadal pokazuje info o koncie Google. Da sie jakoś to zrobić? :/. Była aktualizacja i nagle tel rip 😕
26-09-2019 06:37 PM
@Xenteer obawiam się, że bez reinstalacji systemu nie pójdzie.