Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie dzialajacy ekran dotykowy

(Temat utworzony: 23-09-2022 03:21 PM)
2464 Wyświetlenia
Pawel132
Student
Opcje
Dzień dobry,
W telefonie samsung galaxy S6 działa ekran (wyświetla) jednak nie reaguje na dotyk, wcześniej była wyciągana i wkładana karta sim więc trzeba wpisać pin. Reset guzikiem zmniejszania głośności i przyciskiem zasilania nie działa. Co zrobić?

Z góry dziękuję za pomoc. 
Bomas
Student
Opcje

Witajcie.

Co zrobić, pomijając wizytę w serwisie, aby uaktywnić ekran dotykowy w smartfonie Samsung Galaxy A3 2017 SM-A300FU?

Smartfon spadł na podłogę.

Nie wyłączył się. Przez krótki czas były poziome paski, ale na ekranie było wszystko widać - ekran zablokowany.

Smartfon poza tym działa. Widać że SMS przyszedł, widać, że ktoś dzwonił itp.

Nie reaguje na dotyk palca.

Reset przyciskiem zasilania i przyciskiem ściszania nic nie daje.

Pozdrowienia

0 Like
Bomas
Student
Opcje

Nie wiem dlaczego mój post trafił do już istniejącego wątku.

Problem jest podobny ale inny.

1. Inny smartfon, a co za tym idzie, nie można w Galaxy A3 podłączyć myszki. Przynajmniej nie umiem.

Jak to zrobić?

2. U mnie "dotykowość" nie działa z powodu upadku, a w tym wątku chyba są inne przyczyny.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bomas, Najprawdopodobniej wystąpiła usterka sprzętowa i konieczna będzie wizyta w serwisie w celu naprawy dotyku

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Ten model nie obsługuje USB OTG, a to oznacza, że mysz ani inne akcesorium USB nie zadziała.

Bomas
Student
Opcje

Dziękuję bardzo.

Już myślałem, czy przez BlueTooth nie da się myszy podłączyć, ale pewnie nie.

Czy można jakoś ten smartfon wyłączyć - w takim stanie, aby wyjąć kartę SIM?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bomas, Pierwsze sparowanie myszki przez Bluetooth wymaga odblokowania urządzenia. Tradycyjne wyłączenie urządzenia też wymaga jego odblokowania. Najlepiej będzie poczekać, aż bateria sama się rozładuje.

Bomas
Student
Opcje

Jakie są szanse - z Waszego doświadczenia, że jakaś tasiemka się wysunęła podczas upadku?

Może by mi się to udało samodzielnie poprawić po odklejeniu obudowy.

0 Like
Bomas
Student
Opcje

Witajcie

Czy można domowym sposobem (odklejając obudowę i odkręcając elementy) przełożyć pamięć (ewentualnie inne wymagane komponenty) z jednego smartfonu Galaxy A3 2017 SM-A300FU do drugiego, na której znajdują się kontakty, zainstalowane aplikacje itp.?

Po upadku smartfon nie chce się odblokować - ekran nie reaguje, ale na ekranie wszystko się wyświetla.

Mam drugi taki sam smartfon.

Chciałem z jednego do drugiego przełożyć co trzeba, aby na tym sprawnym mieć to co miałem na tym uszkodzonym - bez konieczności ponownej instalacji wszystkiego i przenoszenia kontaktów, czatów itp.

Pozdrowienia

0 Like
TenTaki
Troubleshooter
Opcje
Można przełożyć całą płytę główną.
Samej pamięci nie.
0 Like
Bomas
Student
Opcje

Dziękuję bardzo.

To jest jakieś rozwiązanie.

Czy jest gdzieś w Internecie dostępna instrukcja - jak to się robi?

Czy jest to proste i wystarczy odkręcić śrubki i przełożyć?

0 Like
TenTaki
Troubleshooter
Opcje
Na YouTube napewno znajdziesz.
A czy to jest proste to zależy od Twoich zdolności manualnych i wiedzy technicznej.
0 Like