Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie dzialajacy ekran dotykowy

(Temat utworzony: 23-09-2022 03:21 PM)
2461 Wyświetlenia
Pawel132
Student
Opcje
Dzień dobry,
W telefonie samsung galaxy S6 działa ekran (wyświetla) jednak nie reaguje na dotyk, wcześniej była wyciągana i wkładana karta sim więc trzeba wpisać pin. Reset guzikiem zmniejszania głośności i przyciskiem zasilania nie działa. Co zrobić?

Z góry dziękuję za pomoc. 
30 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Pawel123 Witam. Jeśli Ci nie działa dotyk to tylko wymiana jeśli chcesz coś zgrać z telefonu możesz wyjąć kartę SIM, uruchomić telefon i podłączyć myszkę komputerową, wtedy będziesz miał możliwość sterowania po ekranie.
Kombiusz
Explorer
Opcje
Szczerze nie mam pomysłu możesz spróbować kombinacje zwiększanie głośności + home + zasilanie to w niektórych telefonach wywołuje restart i przejście w android system recovery (taki hakersko wyglądający terminal) i jest tam opcja albo formatowania telefonu albo po prostu reboota może to pomoże ewentualnie factory reset tam jest jeśli nie przeszkadza utrata wszystkich danych (dodam że w tym menu poruszamy się przyciskami dźwięku a zatwierdzamy powerem)
0 Like
Kombiusz
Explorer
Opcje
Ale patrząc że to dotyk padł raczej wyświetlacz do wymiany
0 Like
DeutscheZwiebel
Explorer
Opcje
Jak padł Ci dotyk masz wybór albo myszka albo wymiana wyświetlacza, jednak myślę że s6 jest już zbyt starym telefonem w którym nie warto wymieniać wyświetlacza, zrzuć pliki na komputer przez program samsunga i tyle. Reset telefonu nie przywróci sprawności dotyku.
0 Like
Kastulo0000
First Poster
Opcje

Witam, nie działa mi ekran dotykowy w samsung s10. Zrestartowałem go ale teraz nawet hasła nie mogę wpisać. Raz na jakiś czas mogę coś kliknąć ale to by było na tyle (mogę go wyłączyć). Próbowałem zrobic hard reset ale nie udało mi się, nie wiem czy coś robię nie tak albo po prostu telefon mi nie działa. Telefon jest lekko pęknięty (już około rok czasu) po tym założyłem mu folię ochronną, która się dobrze trzyma i całkowicie zakrywa to pęknięcie więc nie wydaje mi sie żeby wilgoć lub woda dostała się tam. Po włączeniu telefonu pokazuje mi się komunikat:

[PDP] 

Back up: fail

setup wizard [FINISH]

Jak robię hard reset to wciskam, bixby, vol up, power po czym wibruje mi na chwile telefon (ale chyba tak jest przy normalnym włączaniu). I telefon normalnie się włącza i dalej nic nie mogę zrobić.

EDIT: Podłączyłem myszkę do telefonu i udało mi się zrobić ustawienia fabryczne, niestety to nie pomogło i dalej ekran mi nie działa. Błagam, pomocy.

0 Like
Kastulo0000
First Poster
Opcje

pomocy

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kastulo0000, Tutaj wszystko wskazuje na uszkodzenie sprzętowe, więc nie obejdzie się bez wizyty w serwisie. Pęknięcie może mieć wpływ na działanie dotyku.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Kastulo0000
First Poster
Opcje

a orientujesz się może jaki jest koszt naprawy jeśli coś w środku telefonu się zepsuło?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kastulo0000, Koszt wymiany wyświetlacza to koszt około 1000 zł. Na forum nie ustalimy, co dokładnie się popsuło. Serwis musi dokonać ekspertyzy i dopiero wtedy otrzymasz kosztorys naprawy.