Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie czyta karty sim samsung s7

(Temat utworzony: 28-04-2017 09:20 PM)
17108 Wyświetlenia
Inez33
First Poster
Opcje

Witam proszę o pomoc posiadam Samsung Galaxy s7 po krótkim czasie użytkowania nagle przestał czytać kartę sim czy da się z tym coś zrobić ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Telefon nowy czy używany? Sprawdź czy problem będzie występował na innej karcie SIM.

kokosanka292
First Poster
Opcje
kupiony w lombardzie, na innych działa, wczoraj przerzucałam na nowy
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Niestety ale zakup telefonów z lombardu wiąże się ryzykiem że telefon moze być bardzo często zablokowany, lub uszkodzony. W tym przypadku może być właśnie zablokowany przez nie spałcanie rat przez poprzedniego właściciela.
kokosanka292
First Poster
Opcje
co znaczy zablokowany
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli poprzedni właściciel wziął telefon na raty u operatora i zaczął ich nie spłacać, to operator blokuje taki telefon a dokładnie numer IMEI, wtedy nie możemy z takiego telefonu dzwonić i korzystać z internetu. Dodam że w przypadku telefonów Samsung, bardzo często zablokowane będą u danego operatora z którym była podpisana umowa, jeśli wlozymy kartę innego operatora telefon będzie nam normalnie działał.
kokosanka292
First Poster
Opcje
co mogę w tej sytuacji zrobić?
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam, w tej sytułacji koniecznie proszę zareklamować telefon u sprzedawcy. Nie powinni sprzedawać zablokowanego urządzenia, bo jest ono bezużyteczne

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Najproszciej jak już kolega @W99 wspomniał oddać telefon do sprzedawcy. Minus lombardów jest właśnie to, że kupują dość tanio i nie patrzą na to, czy jest telefon brany na raty, czy nie.
kokosanka292
First Poster
Opcje
dostałam informację (przerzuciłam kartę sim na inny telefon) że otrzymam konfigurację telefonu w mojej sieci..
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Tak na marginesie, to śmieszne jest, to że lombard nie sprawdza pochodzenia urządzenia.