Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Gwarancja - ile trwa dla poszczególnych urządzeń?

(Temat utworzony: 17-08-2018 01:53 PM)
50635 Wyświetlenia
Damian K
Hotshot
Opcje

Cześć :winking-face:

Częstą wątpliwością użytkowników jest czas, w którym mogą skorzystać z gwarancji.

Poniżej znajdziecie krótkie podsumowanie informacji na ten temat.

Samsung realizuje usługi gwarancyjne – czyli takie, do których zobowiązał się w Karcie Gwarancyjnej, dodawanej do każdego urządzenia.

Alternatywą jest skorzystanie z prawa do rękojmi, która występuje w relacji pomiędzy sprzedawcą produktu a klientem. O szczegóły należy pytać sprzedawcę, u którego urządzenie zostało zakupione.

To z którego prawa skorzystacie, zależy od Was. Wybierajcie to, co jest w danej sytuacji dla Was bardziej korzystne.

Poniżej okresy gwarancji dla poszczególnych urządzeń mobilnych:

Telefon

Na telefony komórkowe gwarancja obowiązuje przez 24 miesiące. Co istotne, również na sprzęt zakupiony na firmę.

Baterie w modelach nierozbieralnych są naprawiane gwarancyjnie przez pełne 2 lata. Dla modeli, w których możemy zdjąć tylną cześć obudowy, gwarancja na akumulator obowiązuje przez 12 miesięcy.

Akcesoria wchodzące w skład zestawu, takie jak słuchawki lub ładowarka możecie przekazać do naprawy gwarancyjnej przez 6 miesięcy od zakupu urządzenia.

Tablet

Dla większych braci naszych smartfonów okres gwarancji również wynosi 24 miesiące, a dla akumulatorów zawsze będzie to 12 miesięcy.

Urządzenia z rodziny Gear

Urządzenia Gear posiadają 2-letni okres gwarancji.

Urządzenia te możecie przekazać do naprawy gwarancyjnej na kilka sposobów:

- bezpośrednio w punkcie serwisowym.

- dla niektórych urządzeń takich jak telefony komórkowe, możecie zamówić kuriera na stronie jednego z naszych serwisów lub skontaktować się z infolinią, gdzie zamówienie kuriera również jest możliwe w trakcie trwania gwarancji (dla wszystkich telefonów z serii S oraz N, a także dla niektórych modeli z pozostałych serii)

- sprzęty duże takie jak duże TV, lodówki , pralki itp należy zgłaszać na infolinii Samsung (*801-172-678, opłata wg taryfy Waszego operatora) - konsultant umówi wizytę serwisową u Was w domu.  

Dokładny opis znajdziecie w poście "Przekazanie urządzenia do serwisu".

W tym miejscu warto wspomnieć, że pełnoprawne warunki gwarancyjne przysługują w kraju, na rynek którego przeznaczone jest urządzenie. Dlatego też urządzenia zakupione poza polską dystrybucją mogą być naprawione tylko i wyłącznie w przypadku, gdy serwis wyrazi zgodę na taką naprawę.

Jeżeli masz wątpliwości co do rynku pochodzenia urządzenia, skontaktuj się z infolinią Samsung. Na podstawie numeru IMEI zostanie to dla Ciebie sprawdzone.

Akcesoria.

Obsługa gwarancyjna akcesoriów realizowana jest w punkcie sprzedaży, w którym nabyliście produkt. Jest to jedyna droga zgłaszania usterek z nimi związanych.

W zależności od rodzaju akcesorium okres gwarancji może wynosić od 3 do 12 miesięcy.

3-miesięczną gwarancją objęte są następujące modele etui:

Flip Cover, Flip Wallet, LED Flip Wallet, Clutch, S View Cover, S View Cover Stand, S View Wallet, Clear View Cover, Protectiv Cover, Protective Cover[PU], Clear Cover, Back Cover, Kids Protective Cover, Kids Grip Cover, Front Cover, Module Cover, Book Cover, Simple Cover, Pouch, Stand Pouch.

6 miesięcy gwarancji uzyskacie dla poniższych akcesoriów z podziałem na kategorie:

- Etui: S View Cover Power

- Bateria: Power Cover

- Zasilanie: Travel Adapter, Car Adapter, Battery Charger, Data, Power Sharing, Multi Charging, Charger Cover, Charger View Cover

- Urządzenia wejściowe: Bundle Pen, Universal Pen

- Łączność: Desktop Dock, Multi Media Dock, Vehicle Dock, HDTV, HDMI, USB Connecter, LAN Dongle, Screen Mirroring, Antena, Pin Gender

- Inne: Screen protector, Strap, Kit, NFC Verification Module

12 miesięcy gwarancji otrzymacie po zakupie poniższych akcesoriów z podziałem na kategorie:

- Akcesoria Bluetooth

- Bateria: Battery Cell, Extra Battery Kit, Extended Battery Kit, External Battery Pack

- Zasilanie: Charger Pad, Charger Vehicle, Charger Stand, Charger Kit, Charger View Kit

- Akcesoria audio: BT Speaker, Wifi Speaker, Streamer, Audio Dock, BT In Ear, BT On Ear, Wired In Ear, Wired On Ear, Over Ear, BT Mono

- Urządzenia wejściowe: BT Keyboard, BT Keyboard Cover, BT Keyboard Folio, Keyboard Dock, BT Mouse

Jeśli masz jakieś pytania, zawsze najpierw skontaktuj się z infolinią. Dane kontaktowe (telefon, formularz email lub czat) znajdziesz tu: https://www.samsung.com/pl/info/contactus/

Bieżące informacje o gwarancji Samsung znajdziecie na stronie wsparcia:  https://www.samsung.com/pl/support/warranty/

Mam nadzieję, że przekazane informacje będą dla Was pomocne.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam,
dowód zakupu jest potrzebny do uznania gwarancji.
Bez dowodu zakupu urządzenie może być naprawione tylko raz
Screenshot_20230218_144737_Samsung Notes_1000000798_1676729129.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

29 Odpowiedzi
patrykszafa777
Student
Opcje
Witam, orientuje się ktoś jak to jest z gwarancją urządzenia które otrzymałem z promocji samsunga? 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy otrzymałeś jakieś potwierdzenie dotyczące otrzymania urządzenia w promocji? Podejrzewam, że taki dokument może być potrzebny w momencie chęci skorzystania z gwarancji producenta. Ewentualnie możesz również zadzwonić do serwisu Samsung i dopytać w jaki sposób będzie realizowana gwarancja na takie urządzenie.

0 Like
CzaCzin
Apprentice
Opcje
na protokole odbioru który masz podesłać mailem jest informacja odnośnie procedury gwarancyjnej i to ten dokument jest uwzgledniany przy jej rozpatrywaniu - tak mi się wydaje...
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Produkty z oficjalnych promocji Samsunga są objęte normalną gwarancją tak jak tradycyjnie zakupione urządzenia. Podstawą do składania reklamacji jest otrzymany protokół odbioru/przekazania nagrody.

patrykszafa777
Student
Opcje
dziękuję za pomoc
0 Like
rybus85
Helping Hand
Opcje
Nie wiem jak dokładnie zatytułować,ale chodzi mi o gwarancję na słuchawki które były dodawane do niektórych modeli telefonów Samsung. Chodzi mi o budsy 2. Gwarancja na podstawie paragonu od telefonu czy idzie to po imei słuchawek w systemie?
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Autoryzowany serwis pozna to po numerze seryjnym. Tak mi powiedziano podczas reklamacji zegarka, który również dostałem do telefonu.
rybus85
Helping Hand
Opcje
No to spoko. Tak myślałem. W sklepie nie kupię,ceny są z lekka z sufitu(599-699) a spokojnie można je było kupić w promocjach i cashbackiem za 199zł. Więc szukam nowych które ludzie dostają do telefonów itp.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@rybus85, w przypadku promocji klienci standardowo dostają też oświadczeniem z dnia takiego i takiego o przekazaniu sprzetu do klienta w ramach promocji takiej i takiej od organizatora promocji. Z tym oświadczeniem przychodzi się do serwisu. Ale jak napisał @theguildsman, po samym numerze seryjnym też nie powinno być problemu, ja kiedyś tak zgłaszałem swoje wygrane Buds Live, serwisant spisał S/N z etui i tyle.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.