Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Motywy a bateria

(Temat utworzony: 02-08-2017 01:07 PM)
961 Wyświetlenia
RihaveiN
First Poster
Opcje

Dzień dobry, takie pytanie

Czy ciemne motywy i tapety mają wpływ na baterię w samsungu s7 edge?  Ile powinien wynosić tak mniej więcej czas pracy na baterii oraz w trybie czuwania? (bez aplikacji w tle, wyłączonym AON, rozdzielczością 1920x1080, najlepiej z włączonym Wi-fi/LTE) oraz jak zadbać o baterię?

2 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje

To takie trochę mylne myślenie ile powienien pracowąc telefon na baterii. Bo to zależy ile i też do czego używasz telefonu. Więc tego ci nikt nie powie dokładnie. Jak miałem S7edge to przy włączonym Wi-Fi i LTE non stop trzymał około 1,5 dnia, przy lekkim wykorzystaniu. Trybu czuwania nigdy nie sprawdzalem osobiscie.
Jak chcesz zadbać o baterię to moim zdaniem najepiej nie naładowywac jej do 100% i od czasu do czasu pozwlolić aby rozładowął się calkowiecie.

Jak ustawisz czarny motyw w tym telefonie to, akurat czarna barwa nie jest podświetlana. Pixele sa wyłączone i nie zuzywają energii.

0 Like
KonradN
Voyager
Opcje
Czołem RihaveiN. Nie ma możliwości sprawdzenia wydajności baterii. Każdy telefon pracuje inaczej, w zależności od tegio jakie tam są aplikacje, jakie tryby, zależne jest to nawet od zasięgu. Zwykle telefon powinien działać przez cały dzień. Co do dbania o baterię, po prostu wyłączaj te funkcje, które nie są Ci potrzebne. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like