28-06-2018 04:18 PM
Cześć
Dzisiaj chce Wam pokazać, co zrobić, aby ustawić własny plik dźwiękowy jako dzwonek.
Jeżeli muzyka znajduje się już w pamięci urządzenia, wystarczy ją przenieść lub skopiować do folderu z dzwonkami. Pomocna będzie tu aplikacja „Moje pliki”.
1. Włączamy aplikację.
2. Przechodzimy do folderu z plikiem. W moim przypadku: Pamięć wewnętrzna > Download.
3. Zaznaczamy plik, wybieramy Menu (3 kropki), a następnie opcję przenieś/kopiuj.
4. Wskazujemy miejsce docelowe: Pamięć wewnętrzna > Ringtones.
5. Teraz wystarczy już tylko wejść w Ustawienia > Dźwięk i wibracja > Dzwonek i wybrać nasz ulubiony utwór.
W celu ustawienia własnego dźwięku powiadomień, plik trzeba przenieść/skopiować do folderu Notifications.
Możecie również przypisać indywidualny dzwonek dla kontaktu.
1. Krok pierwszy to oczywiście wejście na listę kontaktów.
2. Naciskamy na interesujący nas kontakt i wybieramy szczegóły.
3. Wybieramy opcję „Edytuj”
4. Rozwijamy pozycję „Pokaż więcej”
5. Naciskamy na pole „Dzwonek”
6. Ustawiamy interesującą nas melodię.
Mam nadzieję, że przedstawione informacje będą dla Was pomocne.
23-02-2020 02:17 PM
Proszę Cię! Mam wyciszony telefon ponieważ nie chcę słyszeć powiadomień. Nie pisałam tego postu gdybym nie próbowała różnych ustawień. Twoja rada mnie rozśmieszyła. Przepraszam, ale tak jest hehe
23-02-2020 02:28 PM
@moniachac Jeśli Ci zniknęły, dzwonki fabryczne to pozostaje, ci Hard reset telefonu jak to nie pomoże, pozostaje serwis.
Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.
23-02-2020 08:34 PM — edytowano 23-02-2020 08:35 PM
@moniachac, Uruchom telefon w trybie bezpiecznym i daj znać czy w nim da się wybierać spośród dźwięków fabrycznych. Z jakiej aplikacji pochodzi poniższy zrzut ekranu ?
@moniachac napisał(a):
26-02-2020 09:32 AM
Witam, jak wstawić własny dzwonek do POWIADOMIEŃ / np. SMS, MMS / w Galaxy A 50 .
26-02-2020 09:49 AM
@staszekijaneczk opis masz podany w pierwszym poście tego tematu. Jeżeli chcesz zmienić ogólny dźwięk powiadomień, to zamiast dzwonka klikasz w zakładkę dźwięk powiadomień, jeżeli chcesz zmienić dla konkretnej aplikacji, to korzystasz z ustawień tej właśnie aplikacji np. Wiadomości.
29-02-2020 12:44 PM
Witam,
Mam pewnien problem. Chciałbym zmienić dzwonek w moim telefonie. Nie posiadam zawansowanego menu do zmiany, kiedy wchodzę w kontakt i klikam edytuj mogę zmienić nazwę użytkownika i numer telefonu. Jak w takiej sytuacji mogę zmienić dzwonek dla danej osoby ?
29-02-2020 12:55 PM
@spe, Jakiego telefonu dotyczy problem ? W jakiej lokalizacji jest zapisany kontakt do którego chcesz przypisać dzwonek ?
29-02-2020 02:04 PM
29-02-2020 02:22 PM
@spe, W takim razie zapisz kontakt na koncie Google, Samsung lub w pamięci telefonu i wtedy powinny pojawić się dodatkowe opcje.
03-12-2021 01:03 AM