11-07-2021 06:23 PM
Witam, problem z Galaxy M11 jest taki, że po wybraniu kontaktu i naciśnięciu "zielonej słuchawki" aby uruchomić połączenie ekran się natychmiast wygasza i nic nie widać np. czy połączenie jest wybierane. Aby cokolwiek zobaczyć czy włączyć opcję głośnika trzeba nacisnąć przycisk zasilania. Również po zakończeniu rozmowy aby nacisnąć przycisk kończenia połączenia trzeba wcisnąć przycisk zasilania. Jest to bardzo męczące i przeszkadza w normalnym korzystaniu z telefonu. Wcześniej (ok. 10 dni) nie było tego problemu. Wersja One UI Core 3.1, Android 11. Nie wiem czy to problem po aktualizacji, czy da radę zmienić w ustawieniach
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
11-07-2021 07:17 PM — edytowano 11-07-2021 07:18 PM
@Wiewiora13, Rozumiem. Mimo wszystko proszę sprawdzić działanie czujnika tak, jak napisałem w poprzedniej wiadomości. Do kompletu wykonaj także zabieg wipe cache partition
Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
11-07-2021 06:30 PM
@Wiewiora13, Czy korzystasz z ochrony ekranu w postaci innej niż fabryczna folii lub szkła ? Takie zachowanie może być powodowane przez to, że czujnik wykrywa zbliżenie i dlatego wygasza ekran. Instrukcję sprawdzania działania czujnika znajdziesz pod poniższym linkiem
11-07-2021 06:38 PM
Tak jak pisałam, ok 10 dni temu było ok. Telefon leży na stole w dobrze oświetlonym pomieszczeniu, wybieram kontakt, wybieram słuchawkę na zielonym tle i natychmiast jest czarny ekran, połączenie jest realizowane ale nic nie widać. Folia jest od początku użytkowania. Dodatkowo o czym zapomniałam napisać to ekran staje się ciemny przy każdorazowym odbieraniu połączenia, zaraz po przeciągnięciu zielonej słuchawki!
11-07-2021 07:17 PM — edytowano 11-07-2021 07:18 PM
@Wiewiora13, Rozumiem. Mimo wszystko proszę sprawdzić działanie czujnika tak, jak napisałem w poprzedniej wiadomości. Do kompletu wykonaj także zabieg wipe cache partition
Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
12-07-2021 10:19 PM
Bardzi dziękuję za poradę wipe cache partition, która jak się wydaje (na razie próba tylko z jednym numerem) pomogła, nic nie gaśnie. Sprawdzenia czujnika nie mogłam zrobić bo po wpisaniu ciągu znaków na klawiaturze telefonu natychmiast znikały i nie było żadnej informacji, nic się nie działo. Bardzo dziękuję.