06-10-2016 11:22 AM
Język wprowadzania danych i styl klawiatury można zmienić w oknie Ustawienia w menu Język i wprowadzanie.
Wybierz kolejno opcje Aplikacje => Ustawienia => Język i wprowadzanie => Klawiatura Samsung.
04-09-2019 10:09 AM
mam to samo
04-09-2019 10:13 AM
@agatauchna Może podaj, jaki masz model telefonu ? Czy jest zakupiony w jakieś sieci, czy na wolnym rynku ?
04-09-2019 04:07 PM
Po kilku dniach nadal bez zmian. Dostepne sa 2 jezyki Angielski i Nederlandski. Chyba trzeba sie przyzwyczaic do angielskiej klawiatury..
04-09-2019 04:10 PM
@PawelAk, ewentualnie możesz wgrać zewnętrzną klawiaturę jak np. Gboard lub SwiftKey. Niestety nie udało się znaleźć rozwiązania problemu z brakiem klawiatury w języku polskim. Zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members.
04-09-2019 04:13 PM
Korzystalem juz tych klawiatur ale kazde byly meczace z biegiem czasu i zdecydowalem ze zostane przy samsungowej klawiatury z angielskim jezykiem.
04-09-2019 04:21 PM
@PawelAk, dziękuję za informację. Gdyby się jednak okazało, że klawiatura w języku polskim pojawiła się w ustawieniach to koniecznie daj znać w tym wątku.
26-11-2019 09:39 AM
Witam, u nas niestety ten sam problem z językami - możliwość pisania sms tylko w angielskim i czeskim. Chodzi o telefon samsung galaxy s7 edge. Telefon zakupiony w Holandii przez sklep belsimpel.nl rok temu. Przez rok był dostępny również język polski jednak w tym miesiącu kupiłam sobie samsung z większym wyświetlaczem S9+ i swój S7edge oddałam mężowi a przed tym przywróciłam ustawienia fabryczne - i od tego momentu niestety tylko język sms angielski lub czeski. Czy coś można zrobić z tym? Dzięki za podpowiedzi.
26-11-2019 09:46 AM
@truskawka, patrząc na poprzednie wypowiedzi w tym wątku to niestety nie udało się znaleźć rozwiązania. Możesz zainstalować zewnętrzne klawiatury, o których wspomniałem w tej wiadomości.
07-02-2020 04:23 PM
Dołącze sie do rozmowy bo sam miałem ten problem i udało mi się go rozwiązać.
A więc tak, po resecie ustawiłem język polski tak jak wszyscy powyżej a język klawiarury pozostał angielski, nie miałem możliwości pobrać polskiego, ale wszedłem jeszcze raz w język telefonu i dodałem kolejny raz polski. Samsung aktualnie posiada dwa języki polskie : zwykły i tzw. Silesia czyli śląski. Po dodaniu drugiego języka polskiego (silesia) i ponownym wejściu w język klawiatury na dole listy pojawiły mi się języki które można pobrać.
07-02-2020 09:18 PM
Pierwszy screen przedstawia języki jakie mam dodane w telefonie.
A tutaj jak wygląda lista języków do pobrania po dodaniu drugiego języka polskiego Jak widać, polski pobrany bez problemu.
Dajcie znać w razie gdyby komuś też ten sposób pomógł.