Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

J7 pamięć wewnętrzna

(Temat utworzony: 26-12-2019 08:59 PM)
21384 Wyświetlenia
Canon83
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich, nie myślałem,że kiedykolwiek będę potrzebował pomocy przy smartfonie,a jednak.

Problem mam z pamięcią wewnętrzną, a mianowicie zostało mi jej około 350mb z 16gb. Przeniosłem wszystko na kartę,dzisiaj nawet system operacyjny, ogólnie całość którą mam w pamięci wewnętrznej zajmuje 4,5gb,po przeniesieniu tego na kartę ciągle zajęte jest 11gb choć pamięć jest pusta prócz paru pustych folderów które z automatu się zainstalował same. Czy ktoś może coś doradzić,jak mogę odzyskać te 11gb i co je zajmuje? Z góry dzięki tym co się pochylą nad tym problemem. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Canon83
Journeyman
Opcje

No i jest,mam prawie nowy tel. stan pamięci wewnętrznej wygląda ok,nowy system waży więcej niż stary,ale ważne żebym mógł wykorzystać całą dostępną pamięć. 

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.

Wszystkiego lepszego w nowym roku.

Na koniec zrzut jak to wygląda na nowo. Screenshot_20191227-180823_My Files.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

21 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Canon83  Może na początek wykonaj Wipe Cache Partition

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Canon83, Nie uda się odzyskać zajętego miejsca w pamięci wewnętrznej, ponieważ pewna jej część jest zarezerwowana na system. Dla użytkownika zostaje mniej miejsca dane niż jest podane w specyfikacji. Czy mógłbyś wstawić tutaj zrzut ekranu analizy pamięci urządzenia z aplikacji Konserwacja urządzenia ? Znajdziesz ją w Ustawieniach.

Screenshot_20191227-073423.png

Canon83
Journeyman
Opcje

Witaj. Wiem,że system potrzebuje miejsca tylko dla siebie,ale wiesz,to jest 11gb zajęte,mimo że wszystko przeniosłem na kartę. Szukałem stanu pamięci w ustawieniach i nie znalazłem takiego jak Ty mi przedstawiłeś, stan pam. mam pokazany w moich plikach i w menadżerze urządzenia. Screenshot_20191227-075112_Device care.jpg

Screenshot_20191227-080156_My Files.jpg

Screenshot_20191227-080227_My Files.jpg

Screenshot_20191227-080301_My Files.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Canon83, Szczegółowa analiza powinna być dostępna po kliknięciu 3 kropek w prawym górnym rogu i wybraniu opcji Ustawienia pamięci.

Screenshot_20191227-080633.png

0 Like
Canon83
Journeyman
Opcje

Uwierz mi na słowo, że nie mam takiego wglądu do stanu pamięci, wszystko przeszukałem, tak myślę. Pokarze jak wygląda moje menu ustawień. Screenshot_20191227-091802_Settings.jpg

Screenshot_20191227-091812_Settings.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Obstawiam, że w tym przypadku może pomóc tylko ponowna pełna instalacja system w najnowszej wersji w połączeniu z repartycjonowaniem pamięci. Inne zabiegi na nie wiele się tu zdadzą 😞

Jeżeli nie czujesz się na siłach, zleć tę usługę serwisowi. Pamiętaj o nie przywracaniu kopii.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Canon83, przed wizytą w serwisie możesz spróbować wykonać hard reset. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone elementy, które ponownie będą zajmować pamięć wewnętrzną telefonu. Z tego co udało mi się znaleźć to system w modelu J7 powinien zajmować około 5 GB. Taka też wartość powinna się pojawić po wykonaniu hard resetu.

Canon83
Journeyman
Opcje

Właśnie rozważam twardy reset,tak jak pisał vdsl2.Wszystko co mi potrzebne przyniosę na kartę i do roboty.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Canon83, jak się zdecydujesz to koniecznie daj znać jak wygląda przestrzeń zajęta przez system po tym zabiegu.

0 Like