Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S7 - Wysyłanie mms podczas połączenia z siecią wifi

(Temat utworzony: 30-04-2017 06:41 PM)
22773 Wyświetlenia
Lukas6612
Apprentice
Opcje

Witam

Mam taki mały problem, otóż kiedy jestem połączony z siecią wi-fi telefon nie pobiera ani nie wysyła mms-ów. Dopiero kiedy wylacze wifi i przelaczy sie na transfer danych działa normalnie. Telefon to Galaxy S7, Android 7.0, Brand T-mobile.

0 Like
21 Odpowiedzi
kozbus
Pathfinder
Opcje
MMS to jest usługa sieciowa. Aby go wysłać, potrzebna jest chwilowa transmisja danych, nie ma znaczenia jaki model, bo w każdym przypadku będzie tak samo.
0 Like
Lukas6612
Apprentice
Opcje
Z tym że transmisja danych jest włączona cały czas. Kiedy jestem połączony z wifi transmisja danych jest włączona w tle
0 Like
kozbus
Pathfinder
Opcje
Ale jeśli masz równocześnie włączone wifi i transmisję danych to ona "działając w tle" de facto nie jest aktywna, a włącza się w momencie wyłączenia Wifi. Możesz jeszcze spróbować innego rozwiązania, Ustawienia -> Połączenia -> Więcej ustawień połączenia -> Przyspieszenie pobierania. Jak włączysz tę funkcję, to WIFI i transmisja danych będą działać równolegle i wtedy powinna być możliwość wysłania MMS.
0 Like
Lukas6612
Apprentice
Opcje
Niestety też nie działa. Trochę szkoda bo przedtem na S5 nie było takiego czegoś. Tak czy inaczej dziękuję za pomoc.
0 Like
MarzenaG
First Poster
Opcje

Witam. Mam ten sam problem. Wcześniej na S4 wszystko działało, po przejściu na S7 przy włączonym wifi nie działa usługa mms. Znalazłeś może rozwiązanie? Dział techniczny t-mobila twierdzi że to wina jakiejś aktualizacji systemu w telefonie

0 Like
Lukas6612
Apprentice
Opcje

Nie znalazłem nigdzie rozwiązania, ale problem rozwiązał się sam. Screenshot_20170730-143303.png

Na tej wersji oprogramowania wszystko działa tak jak powinno. 

0 Like
GrzegorzP
First Poster
Opcje

Informuję że ta funkcja nie działa również na Samsung Note 8. Muszę wyłączać wifi żeby móc wysłać mms.  To jest żenujące. Pozdrawiam. 

0 Like
MaciejW
Journeyman
Opcje

Note8.... ten sam problem. Ogólnie problem z mmsami, a smsem nie chce wysyłać długich tekstów... kretynizm. Gratulacje Samsung!

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

A na jakim sofcie tak się dzieje?

@MaciejW możesz doprecyzować?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like