Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s7 - tryb samochodowy

(Temat utworzony: 25-02-2019 12:09 PM)
3500 Wyświetlenia
Piwkoo
Helping Hand
Opcje

Witam szukam ustawień trybu samochodowego w moim Galaxy s7. Android 8.0. Na pewno jest coś takiego bo w aplikacji tasker jak ustawie zadanie "car Mode: on" to tryb samochodowy się włącza i mam powiadomienie "kliknij tutaj aby wyłączyć tryb samochodowy". Ale problem tkwi w Ty  że sam nie mogę znaleźć ustawień tego trybu ani nawet go uruchomić bez pomocy taskera...

0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje

Nie ma tam nic o trybie samochodowym... jest tylko o mirror link i połączeniu z samochodem A mi chodzi raczej o co innego. Na screenie powiadomienie, które świadczy o tym że jest taki tryb. Uruchomilem to za pomocą aplikacji tasker Screenshot_20190225-122133_Samsung Experience Home.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piwkoo, Musisz pobrać z Galaxy Store aplikację "Car Mode":

carmode.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, dziękuję za przypomnienie o tej aplikacji. Dzisiaj sprawdzę jakie posiada funkcje oraz jak się sprawuje w aucie.

Piwkoo
Helping Hand
Opcje
To chyba nie jest to czego szukam. Jest to osobną aplikacja A nie cześć systemu operacyjnego. Z powiadomienia jasno wynika że taka opcja jest dostępna w systemie A nie jako osobną aplikacja
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Piwkoo  Przeszukałem internet i YT nic takiego nie znalazlem na ten temat.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piwkoo, Taka funkcja była wbudowana w system w starszych telefonach. Poniżej zamieszczam zrzuty ekranu tej funkcji z Note'a 4 z Androidem 6.0 Marshmallow:

Screenshot_2019-02-25-18-56-23.jpgScreenshot_2019-02-25-18-58-23.pngScreenshot_2019-02-25-18-58-35.png

Natomiast niżej znajdują się zrzuty ekranu z S7 Edge po zainstalowaniu i uruchomieniu aplikacji "Car Mode":

1.jpg3.jpg2.jpg

Jak widać jest to dalej ta sama funkcja z tym, że teraz trzeba ją doinstalować przez Galaxy Store.