Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S6 i biale oczy na zdjeciach

(Temat utworzony: 09-01-2018 01:02 PM)
1520 Wyświetlenia
meniah
Student
Opcje

Witam. Jestem szczęśliwą posiadaczką S6 jednak mam problem z aparatem. Po użyciu lampy błyskowej na wszystkich zdjęciach absolutnie wszyscy mają przeswietlone białe oczy. Nie czerwone, z czym poradzilyby sobie programy do redukcji ale po prostu białe, których te same programy już nie widzą. Proszę o pomoc czy jest dedykowany program, którym mogłabym zdjęcia naprawić oraz czy istnieje możliwość "naprawy" poprzez ustawienia bądź ewentualnie wizyte w serwisie aparatu w smartfonie gdyż jest to na tyle uciążliwe, że niweluje możliwości robienia zdjęć po zmroku. Pozdrawiam. 

0 Like
3 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@meniah to co pokazałaś na zdjęciu, to własnie efekt "czerwonych" nie białych oczu. Być może zdjęcie robione z jakimś filtrem.
Mogę tylko podpowiedzieć, ze w przypadku strzelania z lampą fotografowany obiekt nie powinien patrzyć prosto w obiektyw.
Ponadto sprawdź, czy w ustawieniach aparatu nie masz opcji redukcji czerwonych oczu. Sprawdź działanie z i bez włączonej.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
meniah
Student
Opcje

Nie mam nigdzie opcji redukcji czerwonych oczu, nie mam zatem jak sprawdzić czy rada jest pomocna.  I nie jest to typowy przykład czerwonych oczu gdyż z tymi radzą sobie różne programy. U mnie na oczach pojawiają się po prostu białe pixele, żaden program nie poradził sobie z przywróceniem normalnego wyglądu. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zauważyłem że zdjęcia przez Ciebie robione, są wykonywane w jasnym otoczeniu. Spróbuj ustawić lampę w trybie auto lub ją wyłącz. Sprawdź również opcje HDR i poprawiania twarzy. Ewentualnie wyczyść pamięć aplikacji telefonu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like