Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy j7 nie zalancza telefon

(Temat utworzony: 27-05-2019 11:08 AM)
718 Wyświetlenia
Gosia80
Apprentice
Opcje

Witam proszę o pomoc co mam zrobić i czy jest szansa wogle na naprawę usterki, córki telefon po lekkim z bardzo małe wysokości 10/20cm spadł i nie działa wogle ekran nie reaguje jest czarno oddaje dźwięk wibrujacy jak by chciał się wlończyć ale nic się nie dzieje fakt że kilka miesięcy temu w prawym górnym rogu telefonu lekko się rozbiło szkiełko ale działał jak należy dla córki to rozpacz bo wszytko co ważne miała na telefonie . Czy da się coś z tym zrobić? Co to może być za usterka?

0 Like
6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @Gosia80. Moim zdaniem uszkodzony został wyświetlacz telefonu. W takim wypadku pozostaje jedynie wizyta w punkcie serwisowym, gdzie zostanie wymieniony ekran. Przy okazji okaże się czy inne podzespoły telefonu nie ucierpiały podczas upadku. Odnośnie danych to może być problem z odzyskaniem. Na początek warto sprawdzić w chmurze Samsung lub Google (w zależności od tego, która usługa była używana) czy zapisywały się zdjęcia, filmy i inne dane.

Gosia80
Apprentice
Opcje

Właśnie tego się obawiałam ale dziękuję A z tą chmura właśnie nie jestem pewna czy google czy samsung 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gosia80, zarówno w pierwszym jak i drugim przypadku trzeba znać nazwę użytkownika i hasło żeby zalogować się do usług chmurowych. Przydatne informacje odnośnie Samsung Cloud znajdują się w tym artykule. Odnośnie Google można odwiedzić stronę Zdjęcia Google lub Dysk Google i tam sprawdzić czy są jakieś dane.

Gosia80
Apprentice
Opcje
To wiem bo korzystam z chmury google i córka korzysta z mojego konta gimal:)
0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gosia80, to warto sprawdzić czy przypadkiem zdjęcia i filmy z telefonu córki nie znajdują się na Twoim koncie Google.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gosia80, A czy telefon się włącza i jest widoczny przez program Smart Switch na komputerze ? Jeżeli padnął tylko sam ekran, to jest szansa na odzyskanie danych z pamięci wewnętrznej.

0 Like