Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy J5 530FU - po aktualizacji brak aplikacji Samsung Cloud

(Temat utworzony: 30-04-2019 09:56 PM)
2365 Wyświetlenia
mathijass
Explorer
Opcje

Witajcie,

Po dzisiejszej aktualizacji samsung cloud wywaliło mi aplikację z telefonu - nie mogę jej odnaleźć (W zainstalowanych oczywiście jest) nie mogę wejść w ustawienia samsung cloud bo wywala komunikat aplikacja została zatrzymana lub aplikacja zatrzymuje się... próbowałem instalować stara wersję ale niestety się nie da... próbowałem wyłączyć włączyć telefon usunąć dane i pamięć aplikacji ale też nie pomaga usuwalem nawet konto Samsunga i po zalogowaniu się dalej wywala z aplikacji macie jakieś pomysły jak naprawić?? 

Edit: w ustawieniach pisze że aplikacja nie potrzebuje żadnych uprawnień A po kliknięciu w uprawnienia pisze brak uprawnień... 

Pozdrawiam Mateusz 

Doprecyzowałem tytuł wątku /RadekK

0 Like

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy robiłeś  wipe cache partition jak jest opisane tu Soft Hard Reset oraz Tryb bezpieczny

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mathijass, W takim razie będziesz musiał wykonać hard reset urządzenia.

0 Like
Rozwiązanie
mathijass
Explorer
Opcje

Witajcie ponownie :smiling-face:

Wykonałem hard reset - wszystko wróciło do normy nawet telefon się zaktualizował... chyba naprawdę był zamulony... dziękuję wszystkim za okazanie ogromnego wsparcia. Wyjaśniła  się nawet sytuacja ze znikająca ikoną aplikacji... Screenshot_20190503-075904_Samsung Cloud.jpg

31 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mathijass, Jaką obecnie wersję Samsung Cloud masz zainstalowaną ?

0 Like
mathijass
Explorer
Opcje
Teraz posiadam 3.6.00.9 i nie mogę zainstalować wersji wcześniejszej
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mathijass, Właśnie zainstalowałem u siebie tą wersję i nie ma z nią problemów.

Jeżeli chodzi o uprawnienia to u mnie jest tak samo jak u Ciebie

upea.jpg

Spróbuj wykonać 7 punkt z tego tematu

Rozwiązywanie najczęstszych problemów z aplikacjami

Jeżeli powyższe opcje nie pomogą, to będziesz musiał czekać na kolejną aktualizację Samsung Cloud lub przywrócić telefon do ustawień fabrycznych.

0 Like
petruswojcik
Helping Hand
Opcje

@mathijass  Sprawdź w ustawieniach ekranu startowego czy nie masz tej aplikacji ukrytej. Jeżeli jest ukryta to jej nie widać na ekranie z aplikacjami. Ja tak miałem też z jakąś aplikacją. Nie pamiętam jaką ale po aktualizacji dziwnym trafem była ukryta. A ja ręcznie tego nie robiłem. Jak jest na liście aplikacji to musi być. Wątpie ażeby ją wywalili. To chyma jest systemowa albo producenta. Wejdz na ekran aplikacji naciśnij 3 kropki w prawym górnym rogu i znajdź na liście ustawienia ekranu startowego. Wejdź w nie i sprawdź. Jeśli jest zaznaczona to odznacz i po sprawie.

0 Like
mathijass
Explorer
Opcje

Sprawdziłem niestety nie jest ukryta... ale najbardziej mnie dziwi że w ustawieniach konta i chmury nie mogę wejść w ustawienia samsung cloud bo od razu wywala.... aplikacja się zatrzymała albo została zatrzymana... chyba zostało czekać na nowa wersję samsung cloud... A żeby usunąć ta wersję i zainstalować starszą to będzie potrzeby root...

Edit: pytanie jeszcze do wszystkich czy macie w ogóle ta aplikację dostępną w galaxy store lub sklep Play??

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mathijass  Czy możesz zalogować się z poziomu komputera ? https://support.samsungcloud.com/#/login

0 Like
petruswojcik
Helping Hand
Opcje
Spoiler
Ja mam dostępną w Gallaxy Store. Ja nigdy nie korzystam z tej usługi więc nie aktualizowałem. Sprawdze i dam znać
0 Like
mathijass
Explorer
Opcje

Tak normalnie mogę się zalogować i widzę wszystkie dane...

Dodam że nie widzę aplikacji w galaxy Store.

Parę zrzutów ekranu.

Screenshot_20190501-081835_Galaxy Store.jpg

Screenshot_20190501-080958_Finder.jpg

Screenshot_20190501-074529_Samsung Experience Home.jpg

0 Like
petruswojcik
Helping Hand
Opcje

@mathijass  Zainstalowałem wersję 3.6.00.9 i też nigdzie na pulpicie jej nie ma. W aplikacjach jest i ma prawie 55 MB. Wydaje mi się że nie będzie widoczna. Ale działa. Dostęp jest z poziomu np. Apk Moje pliki. Udostępniłem na prube plik i zapisało mi w Dysk Samsung Cloud. Chyba działa domyślnie jak jej potrzebujesz. Nie mam wiedzy bo nigdy nie korzystałe. Czekaj na pomoc innych

0 Like