Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak szybkiego ładowania. SAMSUNG GALAXY S8

(Temat utworzony: 23-04-2018 12:33 AM)
74133 Wyświetlenia
Florkosia
First Poster
Opcje

Witam, 

dziś pojawił się pewien problem. Mianowice mój Samsung Galaxy S8 przestał ładować w opcji szybkiego ładowania. Dodam, że od dnia zakupu używam tylko i wyłącznie oryginalnej ładowarki Samsunga dołączonej do telefonu. Obecnie naładowanie go zajmuje 5h.... żart. Czy wie ktoś może czym to jest badź może być spowodowane? Samo wejście nie jest uszkodzone, ponieważ zgrywanie plików (przez przejściówkę) z pendrive działa. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję za pomoc. 

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
LeszekJ
Voyager
Opcje

Jeśli akumulator jest zbyt ciepły (intensywne korzystanie przed lub w czasie ładowania) to nie będzie szybkiego ładowania. Ba, nawet zwykłe ładowanie może wtedy odbywać się przy mniejszym prądzie i trwać sporo dłużej.

Ochrona przed zapłonem:)

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
albert14
First Poster
Opcje

żółty trójkat żle wsadzony kabel do ładowarki poprawiłem i jest ok szybkie ładowanie terz wróciło

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

17 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co innego jest transmisja dany przez USB a co innego ładowanie. Nawet są kabelki tylko do transmisji bez możliwości ładowania.
Wyłącz szybkie ładowanie, wykonaj wipe cache partition z poziomu recovery i ponownie włącz szybkie ładowanie.

I zapoznaj się ze strukturą forum. Mamy tu dział mobilny, w którym opisujemy takie problemy. To tak na przyszłość.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
LeszekJ
Voyager
Opcje

Jeśli akumulator jest zbyt ciepły (intensywne korzystanie przed lub w czasie ładowania) to nie będzie szybkiego ładowania. Ba, nawet zwykłe ładowanie może wtedy odbywać się przy mniejszym prądzie i trwać sporo dłużej.

Ochrona przed zapłonem:)

Florkosia
First Poster
Opcje

Czyli wychodzi na to, ze mam mnie uzywac telefonu zeby wrocilo szybkie ladowanie? Troche dziwna sytuacja... ale dziekuje za odpowiedz.

0 Like
Dykson
First Poster
Opcje

Robiłem jak było wyżej napisane nic nie dało.. Dalej jest łądowanie przy użyciu kabla.... 😞
Na ładowarce oryginalnej i samochodowej oryginalnej fast charge to samo 😕

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Dykson  napisał(a):

Dalej jest łądowanie przy użyciu kabla.... 😞

To chyba dobrze, ze jest ładowanie przy użyciu kabla. No chyba, że chodziło o coś innego. Możesz to rozwinąć?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
jarzab1922
Apprentice
Opcje

Witam mam ten sam problem. Pokazuje że ładowanie będzie trwało 5h mimo tego że mam normalne nie szybkie włączone.  O co tu chodzi? Dodatkowo przy wyłączonym telefonie pokazuje mi się żółty trójkąt z wykrzyknikiem.  Może ktoś pomóc?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jarzab1922 odpisałem w innym temacie, w którym zdublowałeś post.

0 Like
Lisu1
First Poster
Opcje

Witam 

Wykonałem czynności które zaproponowałeś i niestety nic sie nie zmieniło.

Ja próbuje wrócic do szybkiego ładowania.

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Lisu1

W tej sytuacji zostaje naprawa serwisowa sprzętu. Tu znajdziesz informacje, jak przekazać sprzęt do serwisu.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like