Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędne zliczanie kroków i czasu aktywności

(Temat utworzony: 20-07-2018 02:02 PM)
6382 Wyświetlenia
Zoltar
First Poster
Opcje

Korzystam z Samsung Health na telefonie z Androidem 7.1 i zegarka Samsung Gear S3 Classic. Zauwayżyłem, że Samsung Health w telefonie pokazuje większą liczbę kroków i aktywności niż to co pokazuje zegarek.

Z czego mogą wynikać te różnice?

0 Like
10 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Być może w telefonie masz ustawione sumowanie liczby kroków z obu urządzeń. Sprawdź ustawienia aplikacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Zoltar
First Poster
Opcje

Rzeczywiście ustawione było sumowanie z obu urządzeń. Trochę mnie to zaskoczyło ponieważ mój telefon nie ma wbudowanego krokomierza.

A jak wygląda kwestia aktywności? Tu nie znalazłem możliwości wskazania urządzenia czy też sumowania i teraz w telefonie mam 14 minut a na zegarku 11 minut.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zegarek zlicza swoje pomiary telefon być może swoje, ale nie wiem, bo brak info, z jakim telefonem współpracuje.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Zoltar
First Poster
Opcje

Motorola Moto X Play

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
W przypadku urządzeń różnych producentow może wystąpić niepełna kompatybilność. Stąd te różnice. Niestety nie wiem jakich algorytmów do zliczania aktywności fizycznej używają telefony moto i trudno mi się na ten temat wypowiedzieć.

0 Like
Zoltar
First Poster
Opcje

Dzięki za odpowiedź. Zastanawia mnie tylko jak to jest z tym liczeniem - czy w telefonie nie powinienem mieć jakichś czujników, które pozwalają to liczyć? Wydaje mi się, że nie mam żadnych a zawsze jest tak, że w zegarku jeszcze nie zrobiłem odpowiedniej ilości minut aktywności a aplikacja w telefonie już mi gratuluje sukcesu. Czy dla aktywności można wyłączyć sumowanie aktywności z telefonu i zegarka, tak żeby pozostać tylko przy zegarku jak to jest w przypadku ilości kroków?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Brak czujników w telefonie może powodować błędne zlicznie i wyświetlanie danych. Ale aplikacja powinna wykryć ich brak i nie zliczać/rejestrować niektórych opcji. Proponuję jeszcze raz zainstalować aplikację oraz S Plugin. Być może coś poszło nie tak za pierwszym razem.

0 Like
Zoltar
First Poster
Opcje

Dzięki za pomoc

0 Like
KuniszkoQ
First Poster
Opcje

Trzeba rozparować zliczanie kroków z telefonu i z zegarka/opaski - ustawić na telefonie w aplikacji Samsung H po prawej stronie na górze zęby telefon nie zliczał kroków https://www.youtube.com/watch?v=Qy1_bkLKlIA - ponownie sparować zliczaanie kroków telefon + opaska / zegarek i to wszystko. Teraz kroki w aplikacji i w telefonie będą zliczane tylko przez opaskę/telefon i jest w miarę dokładnie. U mnie na zegarku na 100 kroków jest pomyłka rzędu +/-2 kroki.   

0 Like