Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczna jasność.

(Temat utworzony: 06-09-2020 08:50 AM)
1846 Wyświetlenia
KamGor
Explorer
Opcje
Witam, mam problem na Samsungu A50 i M21. Wariuje automatyczne ustawianie jasności. Potrafi dziwnie skakać z 50% na 0% przy stałym oświetleniu zewnątrz. Zauważyłem bardzo mocne drenowanie baterii przez proces CameraLightSensor. Jest zawsze na pierwszym miejscu. Problem pojawił się po lilcowo czerwcowych aktualizacjach. Jest na to jakaś rada? Dzięki za jakiekolwiek info. 

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli problem z jasnością nie będzie występował w trybie bezpiecznym to znaczy, że jedna z dodatkowo zainstalowanych aplikacji powoduje konflikt. W takim wypadku będziesz musiał kolejno odinstalowywać zewnętrzne aplikacje aż trafisz na tę jedną, która powoduje problem. Jeżeli jednak w tym trybie problem będzie występował w dalszym ciągu to pozostanie wykonanie hard resetu. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej po tym zabiegu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wystarczy, przesunąć w lewo jak zaznaczyłem na zdjęciu na zielono.

Screenshot_20200908-121607_One UI Home.jpg

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Warto również zgłosić problem za pomocą aplikacji Samsung Members. Odczekaj kilka dni, ale jeżeli sytuacja nie ulegnie poprawie to koniecznie wyślij zgłoszenie.

22 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
@KamGor Czy telefon był przywracany z kopii zapasowej z innego telefonu ?
KamGor
Explorer
Opcje
nie był przywracany z kopii ale faktycznie były przenoszone dane przy pomocy Samsungowskiej apki. Dokładnie z Samsunga a40.
KamGor
Explorer
Opcje
Tak tak, robiłem to. Niestety nie pomaga. Jedyna opcja to wyłączenie automatycznej jasności. czytałem na necie że zaczęło się tak dziać po właśnie lipcowej czy czerwcem aktualizacji na różnych Samsungach a50,M-ki, A51 też ponoć. Czysciłem również ustawienia,cache itp samego procesu CaneraLightSensor
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli nie pomogło wpie cache partition to proponuje wysłać raport błędy, ale zaczekaj na podpowiedzi innych użytkowników.

Poradnik jak wysłać raport błędu: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-usługi/poradnik-jak-zgłosić-błąd-do-zespołu-... 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KamGor  Czy te telefony masz od operatora, czy z wolnego rynku ?

KamGor
Explorer
Opcje
Z wolnego rynku. kupione normalnie w sklepie. Zrobiłem akcję z Wipe Cache, i czyszczeniem Cache samego CameraLightSensor. Chodzą słuchy że to wina tego że Samsung zaczął używać przedniego aparatu do pomiaru jasności ale dziwne bo do czasu aktualizacji nie było z tym problemu. Na moim wcześniejszym a 40 też nie było takich numerów. Jeszcze mam podejrzenie czy to nie przez to że przenosiłem dane ze starego telefonu łącznie z ustawieniami. Zgłosiłem do Samsunga choć wątpię że będzie jakaś konkretna odpowiedź.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czyli masz w A50 taki soft A505FNXXU5BTH8 a M21 M215FXXU2ATH4 ?

0 Like
KamGor
Explorer
Opcje
Dokładnie takie są. Zgadza się.
0 Like