Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Oreo - Beta testy! :)

(Temat utworzony: 18-12-2017 10:03 AM)
9546 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

oreo.jpg

Cześć forumowicze.

Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.

Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.

Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?

Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.

MembersMembersboczne menuboczne menuOgłoszeniaOgłoszenia

Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.

4.png5.png6.jpg

Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.

UstawieniaUstawieniaAktualizacjaAktualizacja

Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:

Tagi (5)
287 Odpowiedzi
daninter
Apprentice
Opcje

1 grudnia 2017

daninter
Apprentice
Opcje

Dzisiaj zauważyłem, że brak jest kropki lub liczby powiadomień przy ikonce fb. Zawsze był z tym problem, ale przed ostatnia aktualizacją wszystko działało:smileyhappy:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie pojawia się też pływająca ikona messengera. Przynajmniej u mnie na S8+.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Laki
Apprentice
Opcje
U mnie też nie ogólnie zmiany są....
0 Like
Jogi87
Apprentice
Opcje

U mnie wczoraj kropki działały (swoją drogą - ja nie potrafię mieć nieodczytanych powiadomień i wiadomości, cyfra działa na mnie jak "musisz to odczytać". A kropkę mogę ignorować :smiling-face: ) Dziś kropek już nie mam. Ikona pływająca messengera dziś rano też działałai nadal działa.

Powiadomienia Gmaila też leżą 😞

0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje
U mnie zawsze wygasa😊
0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje
Ja nie mam problemu z Messenger. Po kilku dniach użytkowania bety uważam że jest znacznie lepsza niż beta na Mate 9. Na plus też jest fakt aktualizowania bety czego Huawei w Mate 9 nie zapewnił. Reasumując na dzień dzisiejszy uważam, że Samsung się postarał i jest prawie w 100% zadowolona. Do pełni szczęścia brakuje mi możliwości obrotu ekranu gł. Tak jak to ma miejsce w Mate 9.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zauważyłem, że beta działa dość dziwnie :winking-face:
Nie mam wielu problemów, których piszą ludzie na kanale bety: https://community.samsungmembers.com/en_PL?projectId=37#/list?categoryId=406
Ale u mnie Messenger się posypał. Dzisiaj brak pływającej ikony informującej o wiadomościach, brak kropeczki lub liczby przy ikonie aplikacji, a gdy wszedłem w apkę czekało na mnie 10 wiadomości z życzeniami noworocznymi :face-with-tears-of-joy:
Wszystko wskazuje, fakt, że działanie bety, w tym występowanie błędów, w dużym stopniu uzależnione jest od podstawowej konfiguracji naszych urządzeń i zainstalowanych aplikacji. A dokładniej zależności między nimi, przy wykorzystywaniu tych samych procesów systemowych.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje
co? :DDD
about.me/krzysztofbryk
0 Like
Dawidos3255
Explorer
Opcje

@Szewcu72  Problem jest taki że nie wiem jak trafić do tej niemieckiej, mógłbyś mi wytłumaczyć jak to zrobić? :smileysad:

0 Like