Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zrywanie połączeń na S20 FE 5G

(Temat utworzony: 16-08-2021 01:41 PM)
695 Wyświetlenia
mydy
Pioneer
Opcje
Przesiadłem się z Galaxy S7 edge na S20 FE 5g. Ta sama lokalizacja ten sam operator. Często połączenia są nagle zrywane (zerwanie połączenia nie jest poprzedzone ciszą ani żadnymi zakłóceniami), po prostu jest dźwięk rozłączenia połączenia. Problem jest poważny, połączenie jest zrywane często.  Zgłaszałem problem wysyłając logi systemowe zaraz po jednym z takich połączeń póki co brak jasnej odpowiedzi i rozwiązania problemu.
Najchętniej zwróciłbym telefon ponieważ mam już dość, ale został zakupiony przeszło pół roku temu także jedynie reklamacja wchodzi w grę. W jaki sposób i czy w ogóle da się reklamować sprzęt by nie skończyło się na odpowiedzi "telefon został sprawdzony i wszystko jest w porządku"?
3 Odpowiedzi
Citizen2020
Voyager
Opcje
VoLTE i WiFiCalling powylaczaj i sprawdź
0 Like
mydy
Pioneer
Opcje
Ale co to w sumie pomoże? Korzystam z tych funkcji mając słaby zasięg GSM wewnątrz budynku, S7 zresztą działał bezbłędnie w tych samych warunkach.
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@mydy Pomóc może wymiana karty SIM u operatora na nową, zastosuj też wskazówkę podaną przez @Citizen2020 - wyłączenie VoLTE i Wi-Fi Calling często pomaga przy zrywanych połączeniach.