Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znieksztalcony dźwięk przez bluetooth

(Temat utworzony: 26-12-2022 08:31 AM)
2993 Wyświetlenia
grzeli95
Journeyman
Opcje
Dzień dobry.

Mam taki problem. Kupiłem ostatnio JBL partybox 710. Przy odtwarzaniu muzyki z mojego telefonu ( S20 FE ) Dźwięk jest zniekształcony a dokładniej wysokie tony. Muszę dodać że łączyłem się przez inne telefony typu Huawei oraz Xiomi i taki problem nie występuje. Korzystam z aplikacji Apple Music ale sprawdzając dzwiek na innych aplikacjach problem również występuje. Przywracałem ustawienia fabryczne w telefonie i na nic się to zdało. Zmiany kodeków audio w ustawieniach programisty też nic nie zmieniają. 
Macie pomysł co to może być?

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Wydaje mi się że jak odpalisz opcje deweloperskie klikając w informacjach o programowaniu numer wersji aż włączam się wersję deweloperskie tam się chyba da wymusić kodek na stałe ale musisz próbować nie jestem tego na 100% pewny na pewno jest tam podgląd Jakie jest próbkowanie oraz częstotliwość przez bluetooth w danym momencie ale kodek chyba też dało się wybrać Musisz spróbować
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@grzeli95  Wymusić się nie da, był ten temat wiele razy poruszany na forum przy słuchawkach bezprzewodowych. System sam dobiera odpowiedni kodek do słuchawek.

grzeli95
Journeyman
Opcje
Strasznie słabo, że wybiera domyślnie gorszy kodek niż jest dostępny.
0 Like
grzeli95
Journeyman
Opcje
Mam sluchawki sony wh-1000xm5 i tutaj wybiera domyślnie najlepszy obecnie kodek LDAC.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@grzeli95  dokładnie tak to powinno działać 

Members_kgbsC1U
Student
Opcje

Dzień dobry od wczoraj mam problem z bluetooth w postaci zniekształconego głosu podczas rozmowy telefonicznej korzystając z słuchawek bezprzewodowych. Oglądaj Youtube działa wszystko prawidłowo nie ma żadnego problemu z dźwiękiem. Myślałem że to wina słuchawek kupiłem 2 zestaw i jest to samo.  Ma ktoś może pomysł jak to rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam.Proszę wyłączyć i włączyć ponownie telefon.
Members_kgbsC1U
Student
Opcje

🫣 Nie wiem czemu na to nie wpadłem wcześniej. Wszystko działa dziękuję za pomoc. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
3D3X
Journeyman
Opcje
Witam, zauważyłem jakiś czas temu, że po podłączeniu słuchawek bt do telefonu dźwięk jest jakby przytłumiony, dźwięk nie jest pełny, brakuje zarówno niskich jak i wysokich tonów. Słuchawki obsługują dźwięk hifi oraz protokoły A2DP, AVRCP. HFP. Myślałem, że to problem z słuchawkami, ale podlaczylem je do innych urządzeń m.in telefonów samsung i wszystko jest ok. Wszelkie Dolby atmos mam wylaczone i zawsze były. Jak ktoś wie jak mogę to naprawić to proszę o pomoc. Telefon to samsung galaxy S21 5G

Edit: zmieniłem w ustawieniach deweloperskich na kodek sbc i jest ok, robiłem reset ustawien polaczen i nic to nie dało, a zauważyłem, że jak wyłączyłem obsługę połączeń przez słuchawki też to pomagało. Nie rozumiem dlaczego telefon wysyłał dźwięk np. Muzykę jako dźwięk połączenia 
0 Like