Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znieksztalcony dźwięk przez bluetooth

(Temat utworzony: 26-12-2022 08:31 AM)
3007 Wyświetlenia
grzeli95
Journeyman
Opcje
Dzień dobry.

Mam taki problem. Kupiłem ostatnio JBL partybox 710. Przy odtwarzaniu muzyki z mojego telefonu ( S20 FE ) Dźwięk jest zniekształcony a dokładniej wysokie tony. Muszę dodać że łączyłem się przez inne telefony typu Huawei oraz Xiomi i taki problem nie występuje. Korzystam z aplikacji Apple Music ale sprawdzając dzwiek na innych aplikacjach problem również występuje. Przywracałem ustawienia fabryczne w telefonie i na nic się to zdało. Zmiany kodeków audio w ustawieniach programisty też nic nie zmieniają. 
Macie pomysł co to może być?

20 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@grzeli95  Dzień Dobry 

A próbował Pan zresetować głośniki? o ile jest taka możliwość

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Trzeba zresetować już ustawienie sieciowe
0 Like
grzeli95
Journeyman
Opcje
Głośnik nie posiada takiej możliwości. Przez połączenie z innymi urządzeniami działa świetnie. Problem jest tylko z moim telefonem.
0 Like
grzeli95
Journeyman
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. A co ma Pan na myśli dokładnie?
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Ustawienia > zarządzanie ogólne > resetuj > resetuj ustawinia sieciowe. Ale pamietaj skasujesz wszystkie urzadzenia sieciowe jak i bluetooth swoje. Tak że licz się z tym. I koniecznie wyłącz synchronizacje bluetooth i wi fi w ustawieniach aby nie zaciągło ci z powrotem błędnych konfiguracji z konta po tym wszystkim Uruchom i włącz telefon. Gdyby to jeszcze nie przyniosło skutku naciśnij Power i vol Plus podłączając telefon przez USB do komputera wejść w tryb recovery i Wyczyść sobie Cash ale nie czyści data użytkownika bo wtedy sobie wszystko wykasujesz z telefonu i Uruchom i włącz telefon i to powinno pomóc
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Jak weź w tryb recovery dla twojego telefonu będziesz miał filmiki masę na YouTubie musisz telefon wyłączyć i zrobić sekwencję tak jak napisałem Ale to jest ostateczność najpierw Zacznij od resetu ustawiaj sieciowych Tylko pamiętaj wszystko musisz od nowa połączyć i sparować po tym wszystkim
grzeli95
Journeyman
Opcje
Spróbuję, dam znać czy pomogło
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Proszę się upewnić, że EQ jest ustawione na płasko.
0 Like
grzeli95
Journeyman
Opcje
Okazuje się, że telefon wymusza uruchomienie kodeka AAC po podłączeniu głośnika co pogorsza jakość odtwarzanego dźwięku. Przy zmianie na SBC jest bez problemu.
Czy da się wymusić w opcjach uruchamianie tego kodeka zamiast AAC ?
0 Like