Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdjecia wieczorem i pionowe kreski od lamp

(Temat utworzony: 24-08-2020 09:33 PM)
1026 Wyświetlenia
Members_XjlFq38
Student
Opcje
Witam.
Od pewnego czasu mam problem ze zdjęciami wieczorem. Swiatlo lamp czy nawet zachodzącego słońca powoduje pionowa kreskę na zdjęciu. Czego to przyczyna ?
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_XjlFq38  Witam

Wrzuć proszę przykładowe zdjęcia, zobaczymy jak to wygląda

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Members_XjlFq38 czy od "pewnego czasu" nie masz przypadkiem założonej foli lub szkła ochronnego na moduł foto?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Adaśko61
Journeyman
Opcje
Przyczyną jest ryska na szkiełku, które chroni obiektyw przed zarysowaniem. Sam przerabiałem podobny problem tylko w moim przypadku problem widoczny był na zdjęciach robionych w ciemnym miejscu z użyciem lampy błyskowej.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Adaśko61 nie każdy ma zarysowane szkło. Musisz wiedzieć, że efekt flar w wywoływany bywa również przez produkty ochronne. Dajmy szansę zainteresowanemu na odpowiedź.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
volti1
First Poster
Opcje
racja
0 Like
NowyRok
First Poster
Opcje
Witam ja również mam kreskę na zdjęciach ale pozioma w 1.0 i 2.0 obiektywie...na pewno aparat nie jest porysowany...moze soft?
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@NowyRok  Masz możliwość wstawienia przykladowego zdjęcia. Łatwiej będzie ocenić.

0 Like