Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S9+ szybko pada bateria

(Temat utworzony: 24-08-2020 04:42 PM)
1149 Wyświetlenia
Members_SrhAhay
Apprentice
Opcje

Od kilku dni jestem w posiadaniu s9+ i zauważyłem że zbyt szybko pada mi bateria.

Po powrocie z pracy gdzie bardzo mało używam telefonu mam około 50% gdy rano było o w okolicach 100%. Ledwo uruchomię aplikacje i już mi spada bateria o 1%. Mam włączone automatyczne usypianie aplikacji.

Na 2 zdjęciu przy baterii pisze ucz się wzorowego uzywania - trzeba to przeczekać?

Screenshot_20200824-162828_Device care.jpg

Screenshot_20200824-154408_Device care.jpg

8 Odpowiedzi
Asiorek
First Poster
Opcje
Mam tak samo.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_SrhAhay  Czy telefon zakupiłeś nowy, czy używany ? Czy telefon był przywracany z kopii zapasowej z innego telefonu ?

@Asiorek  Za wiele nie napisałeś, jak to wygląda ?

0 Like
Members_hx8tXY9
First Poster
Opcje
Ja bym sprobowal wcisnac uruchom ponownie. I zamknal wczesniej wszystkie aplikacje.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Members_SrhAhay nowe telefony uczą się wzorców użytkowania. O ile twój telefon jest nowy, to po okresie "nauki" bateria powinna się ustabilizować. Trzeba również wiedzieć, że BARDZO duży wpływ na baterię ma zasięg.

Jezli urządzenie pracuje na granicy zasięgu lub bardzo często przełącza się między masztami BTS, to niestety, bateria będzie mocno obciążona.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Members_SrhAhay
Apprentice
Opcje

Telefon zakupiłem używany, był tylko hard reset nie było nic przywracane.

0 Like
Members_SrhAhay
Apprentice
Opcje

W pracy faktycznie  jest słaby zasięg. Dziś rano telefon nauczył się mojego użytkowania bo w pielęgnacji urządzenia przy baterii juz pokazywał 20h pracy. Jeszcze dziś sprawdzę czy jest jakaś poprawa.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Members_SrhAhay w przypadku używanego telefonu, na krótki czas pracy mogą nałożyć się zatem slaby zasięg i źle obsługiwana bateria przez poprzedniego właściciela. Obserwuj telefon.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
MarSz
Pioneer
Opcje
@Members_SrhAhay sprawdź sobie, w jakim stanie jest Twoja bateria - być może, jak pisze @Szewcu72 - Twoja bateria trochę przecierpiała i jej pojemność jest mniejsza. Ja używam AccuBattery i tak to wygląda po kilku miesiącach od zainstalowania. Jak widzisz, po jakimś czasie nawet rozsądnie używana bateria (pilnowanie, żeby nie rozładować do 0%, odłączanie po naładowaniu), wydajność baterii spada zauważalnie 🙄
Z porad, sprawdź, czy nie masz włączonego wyszukiwania sieci Wi-Fi w tle (pożera baterię dość mocno, a nie każdy wie, że jest włączone), wyłącz nieużywany GPS, a zamiast zasięgu komórkowego, włącz Wi-Fi Calling (chyba już wszyscy operatorzy to oferują), wtedy - tak mi się wydaje - bateria jest zużywana trochę mniej 🙂
0 Like