Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdjęcia załączają się jako link nie MMS

(Temat utworzony: 13-07-2020 10:16 AM)
12047 Wyświetlenia
Karasia
Journeyman
Opcje

Ostatnio - wydaje mi się że po oststniej aktualizacji telefonu - zdjęcia załączane w wiadomości wysyłają się jako link a nie zmienia się w MMS. Jak to zminić - na stałe ? wyłączyłam już synchronizację z kontem google i dalej nic 😞

52 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karasia  Nie powinno tak być. Po dodaniu zdjęcia w aplikacji wiadomości powinien byc komunikat że automatycznie zamieniono na mms.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karasia, czy korzystasz z wbudowanej aplikacji Samsung Wiadomości do wysyłania wiadomości?

Karasia
Journeyman
Opcje

Tez tak miałam a teraz jak podpinam zdjecie do wiadomości to jest jako łącze. Pyta w jakiejjakości  wstawić i przesyła jako link ;(Screenshot_20200713-105907_Messages.jpg

Screenshot_20200713-110226_Messages.jpg

0 Like
Karasia
Journeyman
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@Karasia, czy korzystasz z wbudowanej aplikacji Samsung Wiadomości do wysyłania wiadomości?

tak

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karasia, czy próbowałaś zmieniać jakość obrazu? Możliwe, że w przypadku opcji "Oryginalny" obraz jest zbyt duży i dlatego zamiast obrazu wysyłany jest odnośnik.

Karasia
Journeyman
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@Karasia, czy próbowałaś zmieniać jakość obrazu? Możliwe, że w przypadku opcji "Oryginalny" obraz jest zbyt duży i dlatego zamiast obrazu wysyłany jest odnośnik.

Dając jako niska jakość obrazu też załącza jako łącze .

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karasia, spróbuj wyczyścić pamięć oraz dane aplikacji Wiadomości korzystając ze wskazówek zawartych w tym wątku (punkt nr 3 oraz 4).

0 Like
Karasia
Journeyman
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@Karasia, spróbuj wyczyścić pamięć oraz dane aplikacji Wiadomości korzystając ze wskazówek zawartych w tym wątku (punkt nr 3 oraz 4).

Wyczyściłam wszystko zrestartowałam i nic

za to zauważyłam że jak jestem podłączona do WIFI - to wysyła jako łącze

jak wyłącze WIFI  - to śle jako MMS - choć wcześniej nie było różnicy 😞

nie lubię aktualizacji 😞

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karasia, czy korzystasz z opcji oszczędzania baterii? Sprawdź jeszcze wysyłanie zdjęć w trybie bezpiecznym.