Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zbita szybka aparatu s 10 plus

(Temat utworzony: 01-07-2021 12:25 PM)
2716 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witam pękła mi szybka od aparatu i na szerokokatnej kamerze mam zamglenie .Ktoś zna koszt naprawy?

0 Like
10 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Anonymous User z takim pytaniem to raczej do serwisu. Trudno jest zgadywać, gdy się tego nie naprawiało.

Na tek stronie Znajdź Centrum pomocy Samsung wyszukasz najbliższy dla twojego mejsca zamieszkania serwis.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, wymiana tylnej pokrywy to koszt 249 zł, ale nie jestem pewny czy aparat wchodzi w skład tej pokrywy. Cennik znajduje się w tym miejscu. Najlepiej, tak jak wspomniał @Szewcu72, zadzwonić do serwisu i dopytać o koszt wymiany.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User @mirudo24 @Szewcu72  Możliwe że da się wymienić tylko szkiełko aparatu, ale pewny nie jestem.

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User W oficjalnym serwisie w Twoim przypadku wymieniają tylną pokrywę w której znajduje się szkło aparatu. Koszt to 249 zł tak jak napisał wcześniej @mirudo24  

Możliwe że da się zmienić samo szkło aparatu, ale nie w oficjalnym serwisie. 

DG2388
Student
Opcje

Witam! Odkopie trochę stary temat ale chyba nie ma potrzeby tworzenia nowego.  Posiadam telefon Galaxy S10, w którym niestety stłukła mi się szybka od tylnego aparatu - czekam na wymianę całego tylnego panelu w serwisie. Szkiełko wykruszyło się, ale sam aparat działa. Zauważyłem teraz jednak, że aparat bez tej szybki ma problem w łapaniu ostrości i stąd moje pytanie czy szkiełko aparatu pełni role soczewki?? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@DG2388 to raczej normalne. Każda substancja załamuje światło, rozprasza lub skupia obraz. Podobnie jest w przypadku szyby chroniącej moduły foto. Logicznym zatem jest, że aparaty skonfigurowane są pod współpracę z dodatkową warstwą światło-przepuszczalną.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mateuszrcc
Explorer
Opcje
Cześć i jak, wystarczyła sama wymiana pokrywy z szybką? Mam podobny problem w swoim S20+ (rozwalona szybka od aparatów, brak łapania ostrości) i zastanawiam się czy wystarczy wymiana samej obudowy ze szkiełkiem.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mateuszrcc, tak jak piszą koledzy wyżej, nie ma pewności, czy wymiana samej pokrywy z szybką wystarczy. W każdym konkretnym przypadku musi to ocenić serwis na miejscu (https://www.samsung.com/pl/support/service-center/). Ale oczywiście czekamy również na odpowiedź @Anonymous User i @DG2388.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

DG2388
Student
Opcje

U mnie pomogło, po wymianie tylnej klapki aparat działa poprawnie

0 Like