Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

XEO i DBT czyli w rzeczywistości które?

(Temat utworzony: 30-01-2020 10:10 PM)
2836 Wyświetlenia
Excellent104
First Poster
Opcje

Cześć wszystkim!

Z uwgi na to, że powoli zaczyna się aktualizacja S9/+ do androida 10, postanowiłem z ciekawości sprawdzić dystrybucję swojego telefonu i moim oczom ukazał się ciekawy widok.

Mianowicie w ustawieniach telefonu pokazuje XEO/XEO,XEO/DBT, czyli co zarówno polska jak i niemiecka? a jeśli niemiecka to niby 10 jest już dostępna dla tej dystrybucji, a u mnie aktualizacji brak. Ktoś mógłby to w dwóch prostych słowach wyjasnić bo ja się już pogubiłem po tym co zobaczyłem.

Z góry dzięki i miłego wieczoru wszystkim!

20200130_214300.jpg

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Excellent104 podstawowy masz niemiecki, ale ktoś wgrywał soft i przestawił Ci na XEO. W tym trybie aktualizacje będziesz miał dla polskiego wydania.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj na forum @Excellent104. Kolejne oznaczenia to ROM/SIM1,SIM2/REGION. W Twoim przypadku DBT oznacza, że telefon pierwotnie był przeznaczony na rynek niemiecki. Z kolei XEO to aktualnie wgrane oprogramowanie. Aktualizacje powinieneś otrzymywać dla wariantu XEO. Na ten moment Android 10 nie jest jeszcze dostępny w Polsce dla modeli S9 oraz S9+. Musisz zaczekać i koniecznie daj znać czy aktualizacja została wykryta przez Twój telefon.

Excellent104
First Poster
Opcje
@Szewcu72, @nismo piękne dzięki za odpowiedzi i za uzupełnienie mojego poziomu wiedzy :smiling-face: teraz wszystko jasne. Dam znać jak coś się pojawi.

pozdrawiam!
0 Like
Majqel76
Voyager
Opcje
@nisimo
Ja bym napisał to tak:
Obecnie ustawiony region/SIM1,SIM2/Pochodzenie telefonu
I tak jest poprawnie. ROM to ta pierwsza linijka od góry :smiling-face:
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Majqel76, na forum używamy takiej nomenklatury jak podałem, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby używać innej. Najważniejsze, żeby w prosty sposób wytłumaczyć problem osobom szukającym pomocy :winking-face:

0 Like