Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wskaźnik baterii

(Temat utworzony: 17-03-2019 10:04 PM)
141547 Wyświetlenia
Baton231
First Poster
Opcje

Witam. Czy w ustawieniach można ustawić by pokazywali w procentach na głównym ekranie ile baterii zostało? Czy taka opcja widoczna jest tylko jak się usunie ekran?1

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Funkcja pokazywania % naładowania baterii na ekranie głównym była ostatnio dostępna w Androidzie 5.1.1 za sprawą widgetu Smart Managera.

wdihetold.JPG

Obecnie Sklepie Play znajdziesz wiele aplikacji, które mają możliwość dodania widgetu wskaźnika baterii do ekranu głównego:

bateria.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj na forum @Baton231. Procentowy wskaźnik naładowania baterii nie jest dostępny na ekranie głównym. Stan baterii możesz podejrzeć po zsunięciu górnego paska lub na ekranie Always on Display.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Baton231  W ten sposób pokazywany jest  procent naładowania baterii:Screenshot_20190317-225506_Samsung Experience Home.jpg

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Funkcja pokazywania % naładowania baterii na ekranie głównym była ostatnio dostępna w Androidzie 5.1.1 za sprawą widgetu Smart Managera.

wdihetold.JPG

Obecnie Sklepie Play znajdziesz wiele aplikacji, które mają możliwość dodania widgetu wskaźnika baterii do ekranu głównego:

bateria.jpg

markozord
First Poster
Opcje

Ustawienia -> powiadomienia -> pasek stanu -> pokaż naład. baterii w %

Grzesiek821
Student
Opcje

Ściągnij ekran w dół naciśnij 3 kropki i pasek stanu tam ustawisz %

Piotrr1990
First Poster
Opcje

Nie wiem jak dodać post więć zadam pytanie przez opcję "odpowiedz".  Chciałem się zapytać jak ustawić żeby telefon pokazał mi w opcji "pielęgnacja urządzenia" ile czasu pracy zostało mu na baterii. Pokazywało mi tą informację w pierwszych dniach. Póżniej zrobiłem hard reset żeby odkręcić backupa i ręcznie wszystko poinstalować. Od tamtej pory minęły 4 dni a telefon pokazuje informacje ze uczy się wzorców użytkowania i pokazuje dostępny % naładowania baterii. Czy mam po prostu poczekać jeszcze 3 dni do tego pełnego tygodnia używania i wtedy wyświetli mi się ten szacowany czas pracy na ilości dostepnej baterii czy powinienem coś w ustawieniach poszukać?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotrr1990, Nowy temat możesz stworzyć używając przycisku "Rozpocznij temat" po wejściu w odpowiedni dział.

temat.PNG

Co do problemu, to zaczekaj jeszcze kilka dni i sugerowany czas pracy na baterii powinien znów zacząć się pokazywać.

Piotrr1990
First Poster
Opcje

nie chciałem zakładać bezsensownego wątku i zaśmiecać. Postanowiłem się podpiąć. Dziekuje za odpowiedz. Swoją drogą czytam teraz jak zaoszczędzić trochę baterii gmerając w ustawieniach. Jestem przerzony tym do czego telefon ma fabrycznie poustawiane dostępy.... dopiero teraz się zaciekawiłem ratująć czas pracy na baterii, wczesniej mnie to nie interesowało... makabra jakaś. Wszystko w ustawieniach google i prywatności na off

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotrr1990, przydatne wskazówki dotyczące baterii znajdziesz w tym wątku.