Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wiadomości RCS i dźwięk

(Temat utworzony: 03-08-2021 12:56 PM)
656 Wyświetlenia
Ola91
Pioneer
Opcje
Witam 😄 ja znowu z pytaniem 🙈

1. Co to są te wiadomości RCS? Jest to lepsze od tych zwykłych?
2. Jeśli miałam otwartą wiadomość SMS i odpowiedziałam nadawcy to ten dymek wysłany wydawał z siebie odgłos, a teraz już tego nie ma. Można to przywrócić?

image

Ten zielony dymek jak kliknęłam wyślij to był odgłos.
9 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

1. Wpisz w przeglądarkę frazę " RCS (Rich Communication Services)", znajdziesz dużo artykułów opisujących tą funkcjonalność.

2. @mirudo24 Wiesz coś o takiej funkcji w  Galaxy S21 ? 

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Ola91 

Wiadomość przedstawiona nie jest wysłana przy pomocy czatu RCS.

0 Like
Ola91
Pioneer
Opcje
To proszę się dokładnie zapoznać z treścią pytania.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odnośnie punktu drugiego to fabrycznie nie są generowane żadne dźwięki w przypadku odpowiadania na wiadomości zarówno w przypadku szybkiej odpowiedzi jak i bezpośrednio z poziomu aplikacji Wiadomości od firmy Samsung. Z tego co kojarzę to takie dźwięki pojawiają się w przypadku innych aplikacji jak np. WhatsApp.

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Ola91
Pioneer
Opcje
No to przepraszam mam omamy słuchowe czy wymyśliłam to sobie? Miałam tak od początku i nic z tym nie robiłam i nagle znikło.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dodam, że nie zmieniałem żadnych ustawień w aplikacji Wiadomości oraz w ustawieniach powiadomień i nie przypominam sobie żeby takie dźwięki kiedykolwiek były dostępne.

Spróbuj może ustawić dźwięk powiadomienia w konkretnej rozmowie. Wejdź do rozmowy, kliknij w trzy kropki w prawym górnym rogu i wybierz opcję Dźwięk powiadomienia.

Poczekajmy również na informacje od pozostałych użytkowników.

@YOX, proszę bardzo 😉

ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Takie dźwięki są chyba na aplikacji wiadomość Google
0 Like