Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S20FE 5G- brak dźwięku sms

(Temat utworzony: 23-11-2021 07:22 PM)
2863 Wyświetlenia
magdak
Explorer
Opcje

dobry wieczór- pomóżcie bo już mi ręce opadają- nowy Galaxy S20 FE 5G- wgrałam dźwięk który ma sygnalizować smsy jak zwykle w samsungu w notifications, alarms, ringtones. przy otrzymaniu smsa tel. nie wydaje dźwięku, przyjście smsa sygnalizuje tylko wibracja. Wyczyściłam cache wiadomości, wgrałam inne wersje tych dźwięków, kilka razy przywróciłam ustawienia fabryczne. Wszystkie powiadomienia poustawiane na dozwolone.

I wiecie co- przy odzyskiwaniu kopii zapasowej z innego tel lub z dysku- tak samo, czyli tylko wibracja. Ale gdy po kolejnym  przywróceniu ustawień fabr. nie połączylam telefonu z żadnym kontem-ani samsunga, ani google- dźwięk się pojawiał-czyli przy całkowicie "surowym" telefonie dźwięk smsa działa normalnie, dopiero któreś z ustawień  moich kont blokuje ten dźwięk. Czy ktoś może ma jakiś pomysł co to za ***** się dzieją? to mój N-ty samsung i takie rzeczy się nigdy nie działy....

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
magdak
Explorer
Opcje
Dla potomności: znalazłam "winnego"- screen w zał.: w każdej z opcji "inne" trzeba dzwięk alertu zmienic z "cichy" na konkretny dzwonek/dźwięk. Dziękuję za uwagę:))Screenshot_20211123-211133_Settings.jpgScreenshot_20211123-210649_Settings.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
magdak
Explorer
Opcje
Dla potomności: znalazłam "winnego"- screen w zał.: w każdej z opcji "inne" trzeba dzwięk alertu zmienic z "cichy" na konkretny dzwonek/dźwięk. Dziękuję za uwagę:))Screenshot_20211123-211133_Settings.jpgScreenshot_20211123-210649_Settings.jpg
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@magdak  Dokładnie tak 😀

Dzięki za informacje.

0 Like
gqx
Pathfinder
Opcje
Witam, nie wiem czemu nie drży albo nie powiadamia mnie dzwonek przyjścia sms. W ustawieniach wiadomości tekstowych sprawdzałem i nie było chyba do oznaczenia tej opcji. Bardzo proszę o pomoc
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Przejdź kolejno : Ustawienia -> Dźwięki i wibracja.

Zrób screen ekranu i prześlij tutaj.

Możesz też spróbować wyczyścić dane aplikacji Wiadomości.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
gqx
Pathfinder
Opcje
ProszęScreenshot_20221206-205232_Settings.jpgScreenshot_20221206-205300_Settings.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Tu się ustawia powiadomienie ogólne. Żeby ustawić powiadomieńie SMS trzeba wejść w powiadomienia - wiadomości - nowa wiadomość Screenshot_20221206-211154_Settings.jpg
gqx
Pathfinder
Opcje
Cały czas miałem włączone powiadomienia a nie ma dźwiękowego tylko obrazowe powiadomienieScreenshot_20221206-213844_Settings.jpg
0 Like
magdak
Explorer
Opcje

Ja miałam (znowu-bo nowy tel)ten problem-brak dźwięku smsów- i wiecie co to było- co prawda Flip4 ale: wiadomości---ustawienia---powiadomienia----kategorie powiadomień--nowe wiadomosci SIM 1 i SIM 2- i w obu zakładkach trzeba zmienić dźwięk z cichego na...no na jakiś:)mam nadzieję, że się przyda:)