19-07-2020 09:40 PM
Korzystacie z s20 jako routera? Ma ktoś problemy z temperaturą baterii?
Udostępniłem internet przez telefon, żeby ściągnąć trochę danych, jestem w zasięgu lte, prędkość transferu - nie narzekam, ale po ściągnięciu około 8 GB danych, co w dzisiejszych czasach to nic szczególnego, temperatura baterii osiągnęła 45 stopni i położyłem telefon obok wiatraka, bo jeszcze nie skończyłem 🤣 Jak tak dalej pójdzie to obawiam się, że bateria nie zniesie tego zbyt dobrze.
19-07-2020 09:46 PM
@kubanaro Czy przed założeniem tematu przejrzałeś forum ? S20 Ultra nagrzewanie
19-07-2020 09:57 PM
@vdsl2 tak, ale akurat o udostępnieniu internetu nic nie znalazlem, a nie chciałem podpinać się pod temat dotyczący wersji ultra.
19-07-2020 10:41 PM
@kubanaro Tak to normalne że podczas uzywania telefonu jako routera będzie zdecydowanie sie nagrzewał.
Też często robię router z telefonu i jest bardzo ciepły po pewnym czasie.
19-07-2020 10:50 PM
@PrzemekM Pytanie co to znaczy ciepły i po jakim czasie
Czy jest ktoś kto może mi zagwarantować, że taka temperatura nie dobije mi szybko baterii?
Wysoka temperatura to przeważnie nic dobrego dla podzespołów.
19-07-2020 11:05 PM
@kubanaro Tak poziom baterii leci bardzo szybko jeżeli używamy telefonu jako routera. Przy tym wysoka temperatura na dłuższy okres czasu nie pewno pozytywnie nie wpłynie na jej działanie.
19-07-2020 11:15 PM — edytowano 19-07-2020 11:16 PM
@kubanaro, w systemie znajduje się funkcja ostrzegania i automatycznego dostosowania działania telefonu w przypadku wystąpienia nadmiernej temperatury. W przypadku wystąpienia zbyt wysokiej temperatury jasność wyświetlacza zostanie zmniejszona oraz zostaną zamknięte niektóre aplikacje i usługi. Jeżeli telefon możesz trzymać w dłoni nie czując dyskomfortu a sam teleofn nie informuje o zbyt wysokiej temperaturze to nie ma powodu do niepokoju. Pamiętaj, że zawsze możesz wysłać zgłoszenie za pomocą aplikacji Samsung Members lub ewentualnie odwiedzić serwis informując serwisantów o swoich obawach związanych z wysoką temperaturą.