Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Udostępnienie internetu, a temperatura baterii.

(Temat utworzony: 19-07-2020 09:40 PM)
593 Wyświetlenia
kubanaro
Pathfinder
Opcje

Korzystacie z s20 jako routera? Ma ktoś problemy z temperaturą baterii?

Udostępniłem internet przez telefon, żeby ściągnąć trochę danych, jestem w zasięgu lte, prędkość transferu - nie narzekam, ale po ściągnięciu około 8 GB danych, co w dzisiejszych czasach to nic szczególnego, temperatura baterii osiągnęła 45 stopni i położyłem telefon obok wiatraka,  bo jeszcze nie skończyłem 🤣 Jak tak dalej pójdzie to obawiam się, że bateria nie zniesie tego zbyt dobrze.

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kubanaro  Czy przed założeniem tematu przejrzałeś forum ? S20 Ultra nagrzewanie

0 Like
kubanaro
Pathfinder
Opcje

@vdsl2 tak, ale akurat o udostępnieniu internetu nic nie znalazlem, a nie chciałem podpinać się pod temat dotyczący wersji ultra.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kubanaro  Tak to normalne że podczas uzywania telefonu jako routera będzie zdecydowanie sie nagrzewał.

Też często robię router z telefonu i jest bardzo ciepły po pewnym czasie.

kubanaro
Pathfinder
Opcje

@PrzemekM Pytanie co to znaczy ciepły i po jakim czasie :winking-face:

Czy jest ktoś kto może mi zagwarantować, że taka temperatura nie dobije mi szybko baterii?

Wysoka temperatura to przeważnie nic dobrego dla podzespołów. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kubanaro  Tak poziom baterii leci bardzo szybko jeżeli używamy telefonu jako routera. Przy tym wysoka temperatura na dłuższy okres czasu nie pewno pozytywnie nie wpłynie na jej działanie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kubanaro, w systemie znajduje się funkcja ostrzegania i automatycznego dostosowania działania telefonu w przypadku wystąpienia nadmiernej temperatury. W przypadku wystąpienia zbyt wysokiej temperatury jasność wyświetlacza zostanie zmniejszona oraz zostaną zamknięte niektóre aplikacje i usługi. Jeżeli telefon możesz trzymać w dłoni nie czując dyskomfortu a sam teleofn nie informuje o zbyt wysokiej temperaturze to nie ma powodu do niepokoju. Pamiętaj, że zawsze możesz wysłać zgłoszenie za pomocą aplikacji Samsung Members lub ewentualnie odwiedzić serwis informując serwisantów o swoich obawach związanych z wysoką temperaturą.