Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tryb ekranu - wyświetlaj naturalne lub żywe kolory

(Temat utworzony: 24-03-2019 10:14 PM)
36170 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najnowsze telefony Galaxy S10 posiadają wyświetlacze Dynamic AMOLED, które posiadają nie tylko doskonałe parametry wyświetlanego obrazu, ale również dbają o oczy użytkowników. Samsung zdołał obniżyć emisję światła niebieskiego aż o 42% w porównaniu do modeli S9 co bezpośrednio wpływa na komfort użytkowania telefonu. Wyświetlacze w modelach Galaxy S10 zostały wyróżnione przez DisplayMate najwyższą w historii oceną A+. Zachęcam do dalszej lektury w tym miejscu.

Ponadto telefony Galaxy S10 oraz Galaxy S10+ fabrycznie posiadają ustawione naturalne wyświetlanie kolorów co nie dla wszystkich może być satyfsakcjonujące po przesiadce z poprzednich modeli Galaxy. Jeżeli uważacie, że wyświetlane kolory w Waszych nowych telefonach są nienasycone to możecie w szybki i łatwy sposób zmienić nasycenie oraz dopasować kolor bieli za pomocą skali RGB. Warto pamiętać, że modele S10e posiadają fabrycznie włączone żywe kolory.

Fabryczne ustawienia kolorów w S10/S10+Fabryczne ustawienia kolorów w S10/S10+

Żeby zmienić ustawienia kolorów należy kolejno przejść do: Ustawienia > Wyświetlacz > Tryb ekranu. W tym miejscu możemy włączyć żywe kolory.

Żywe koloryŻywe koloryBalans bieli RGBBalans bieli RGB

Po włączeniu żywych kolorów użytkownik otrzymuje dodatkowo możliwość dopasowania balansu bieli za pomocą skali ciepła lub skali RGB w ustawieniach zaawansowancyh. Jeżeli w dalszym ciągu będziecie czuć niedosyt to istnieje możliwość dalszej regulacji za pomocą zaawansowanych ustawień kolorów, które są dostępne w: Ustawienia > Dostępność > Ulepszenia widoczności > Regulacja koloru.

Zaawansowana regulacja kolorówZaawansowana regulacja kolorów

W tym miejscu mamy możliwość wybrania jednego z predefiniowanych kolorów lub możemy ustawić własny. Zachęcam do samodzielnej regulacji i sprawdzenia wyników podczas użytkowania telefonu.

Jestem ciekawy z jakich ustawień kolorów korzystacie w Waszych modelach S10 na co dzień. Naturalny czy żywy tryb ekranu? Zapraszam do dyskusji.

13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  U mnie po staremu ustawione mam na tryb adaptacyjny.Screenshot_20190324-232758_Settings.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, w jakim telefonie? W modelach S10 nie ma już tylu trybów jak w poprzednich modelach.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  :smiling-face:

0 Like
_0liwka
Student
Opcje
Mam pytanie jak z telefonem samsung galaxy A12 szukałam tych ustawień i nie ma 🤨//
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie wszystkie modele Galaxy posiadają wszystkie funkcje. Jeżeli pod podaną lokalizacją nie są widoczne u Ciebie opcje związane z trybem wyświetlacza to znaczy, że ten model telefonu nie został wyposażony w taką funkcję.

Łukasz222
First Poster
Opcje
U mnie w a12 był tryb zywu/naturalny a teraz nie ma. Czy macie pomysł?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Łukasz222  Powinien nadal być po wejściu w: Ustawienia > Wyświetlacz > Tryby ekranu

mała2
First Poster
Opcje
Mimo tych utawien w dalszym ciągu mam kolory czarno białe proszę o pomoc . Chodzi o Galaxy A52
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mała2, czy masz ustawione jakieś tryby lub procedury?

0 Like